Initiativa demna de lauda – Cascadele Bordânac și Modăvița din Padina Matei au fost ecologizate și curățate de gunoaie

Initiativa demna de lauda – Cascadele Bordânac și Modăvița din Padina Matei au fost ecologizate și curățate de gunoaie. După acțiunea pădurarilor din data de 21 februarie când a fost curățată și igienizată Cascada Moldovița, mai mulți pădurari și rangeri de la Ocolul Moldova Nouă și Parcul National Porțile de Fier, au trecut din nou la treabă.

De data aceasta, cu ajutorul Primăriei și Consiliului Local Gârnic, a avut loc a doua sesiune de igienizare și curățare a gunoaielor. De asemenea, voluntarii au degajat deșeurile vegetale și au decolmatat cascadele Bordânc și Modăvița din Padina Matei. Aceste minuni ale naturii, se află în Rezervația Naturală Valea Mare. Cele două cascade sunt unele dintre cele mai spectaculoase și impresionante căderi de apă din sudul Banatului și totodată, unele dintre cele mai importante obiective turistice ale Clisurii Dunării.

Ca și data trecută, membrii OCOLULUI SILVIC MOLDOVA NOUĂ și rangerii PARCULUI NATURAL PORȚILE DE FIER, au participat împreună la această acțiune pentru a pregăti cele două spectaculoase obiective turistice, pentru noul sezon turistic. Acestora li s-au adăugat și primarul comunei Gârnic, Nicolae Tismanariu și  Ion Carpian – șeful Ocolului Silvic Moldova Nouă. Edilul și șeful de ocol, nu s-au sfiit și au participat efectiv la adunat și cărat gunoaiele.

 

SursaȘ Ocolul Silvic Moldova Noua

 

Comentarii

comentarii