Instruire pe probleme de administratie publica locala la Baile Herculane

Presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Silviu Hurduzeu si prefectul Florenta Albu au deschis lucrarile instruirii anuale pe probleme de administratie publica locala adresata primarilor, secretarilor si contabililor din judet si care este organizata pe durata a 2 zile, 25, respectiv 26 iulie, la Baile Herculane. Au participat:

vicepresedintele Consiliului Judetean, Mihai Bona, secretarul judetului, Darian Ciobanu si directori din cadrul aparatul de specialitate al institutiei judetene si din structurile subordonate.

Fiind prima intalnire cu primarii din judet de la preluarea mandatelor, presedintele Silviu Hurduzeu a folosit prilejul pentru a-i asigura pe toti cei prezenti de intreaga deschidere a institutiei pe care o conduce exprimand, totodata, convingerea ca, printr-o buna conlucrare institutionala, vor reusi sa onoreze promisiunile asumate anterior alegerii in functie.

Deschiderea lucrarilor a fost urmata de prezentari sustinute secretarul judetului si de reprezentanti ai Institutiei Prefectului Judetului Caras-Severin, acestia din urma au expus atributiile autoritatilor publice locale in implementarea Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2015-2016 dar si consideratii generale privind actele administrative emise sau adoptate de autoritatile publice din judet.

Problematica problemelor incidente protectiei sociale intampinate de Agentia Judeteana de Plati si Inspectie Sociala Caras-Severin a fost expusa de directorul Elena Solomonesc, iar directorul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Gheorghe Roseti a prezentat date ce intra in aria sa de competenta.

Obligatiile primarilor pe linia situatiilor de urgenta, cele privind protectia mediului, colectarea selectiva a deseurilor sunt alte teme de actualitate abordate la Baile Herculane, prezentarile fiind sustinute de col. Titus Susan, ISU „Semenic” si comisarul sef Gheorghe Muntean de la Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Caras-Severin.


Camelia Susco

Sef Serviciu Comunicare
Consiliul Judetean Caras-Severin

Comentarii

comentarii