@Breaking newsActualitate

Intervenție în forță a salvamontiștilor de pe Muntele Mic pentru transportul unei fetițe la spital pe viscol și ninsoare puternică VIDEO

O mamă disperată a cerut ajutor la 112 spunând că fetița ei varsă și se simte rău. Fata se afla cu familia pe Muntele Mic într-o mini vacanță cazați la unul dintre hoteluri care are și piscină proprie. Au mers la piscina hotelului aseară, totul a fost ok, dar in jurul orei 3 dimineața, fata a acuzat o stare de rău, vomă, semene clare de intoxicație. Mama – medic fiind – și-a dat seama că este posibilă o intoxicație cu vaporii de la clorul din piscină. Cu vaporii de clor, mai exact. Fiindcă starea fetiței s-a înrăutățit, au sunat la 112 cerând transportul la spital.


Pe munte era viscol, cod portocaliu și roșu de vânt puternic, drumul a fost închis de la Șaua Jigorii și până pe platou și în aceste condiții, singurii care știau cel mai bine ce au de făcut, au fost salvamontiştii. Echipa de pe Muntele Mic care are în componență și un salvamontist paramedic – Sebastian Lungu, a trecut la treabă. Părinții au echipat fata corespunzător, au pus-o pe un snowmobil al Serviciului Salvamont și au transportat-o împreună cu mama sa până în locul în care a putut ajunge un SUV foarte puternic. De acolo, cele două au fost transportate până la Șaua Jigorii de unde au fost preluate de un echipaj al SJU și transportate până la Spitalul Municipal din Caransebeş.


Fetița de 5 ani și mama ei au ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș unde i-au fost acordate îngrijiri medicale micuței. Ea a primit oxigen suplimentar și perfuzii.

Medicii spun că fetița se află acum în afara oricărui pericol și nu necesită internare.

Comentarii

comentarii

One thought on “Intervenție în forță a salvamontiștilor de pe Muntele Mic pentru transportul unei fetițe la spital pe viscol și ninsoare puternică VIDEO

Comentariile sunt închise.