Învierea Lui Iisus așteptată la Reșița de mii de credincioși cu lumina în căuşul palmei și sufletul la cer VIDEO

Mii de reşiţeni au întâmpinat venirea luminii şi Învierea Domnului în bisericile din oraş şi mănăstirile din împrejurimi. După ce şi-au terminat treburile, au scos mielul sau drobul din cuptor, sau au dereticat prin casă, reşiţenii- bărbaţi şi femei, tineri, copii şi adulţi sau bătrâni, s-au primenit şi au luat drumul bisericilor.

La biserica din Parcul Tricolorului, cel puţin 3000 de oameni au participat la slujba de Înviere. Lumina sfântă a Învierii a ajuns la timp în bisericile din Reşiţa. Lămpaşul cu lumina Sfântă, a fost adus direct de la aeroportul din Timişoara unde a aterizat avionul cu Lumina Sfântă de la Ierusalim.

Curios este că miile de oameni au aşteptat în linişte în biserică sau în faţa bisericii în parc sosirea Luminii. De admirat este faptul că mulţimea de oameni nu a călcat iarba sau rondelurile cu flori. Nici măcar tradiţionala mizerie ce rămâne de obicei după un puhoi de oameni, nu a fost de găsit de această dată. La ceremonie şi la slujba religioasă, cu toate că vorbim de mii de oameni, reșițenii au păstrat regulile impuse de pandemia de coronavirus și cu totții au purtat măști sanitare.

Comentarii

comentarii