„Ion Chichere” și-a ales câștigătorii

În urma finalizării procesului de jurizare a Concursului Național de Poezie „Ion Chichere”, organizat de Lions Club Onix, Lions Club Kindness, Lions Club Reşiţa Montană și Societatea Artistică Pro Banatul de Munte, cu sprijinul primăriei Reșița, Cenaclului Literar „Semenicul” și al revistei Reșița Literară, s-au stabilit câștigătorii ediția a VI-a, 2021.

La această ediție au fost primite, exclusiv pe email, un număr de 109 (unasutănouă) grupaje de poezie, de la poeți din România și din Republica Moldova.

În urma celor două etape de evaluare juriul a selectat 5 grupaje, respectiv 5 autori, cărora le revin următoarele premii:

Premiul I – IUSTIN BUDNARIUC, Botoșani

Premiul II – ANDREI ZBIRNEA, București

Premiul III – ALINA DUMITRESCU, Timișoara

Mențiune  – ANDRA ATANASOIAE, Galați

Mențiune  – SARA PONGRAC, Cluj

De asemenea, la propunerea poetului George Lână și a scriitorului Marcu Mihail Deleanu, membrii juriului împreună cu organizatorii, ținând cont de calitatea poemelor trimise, si-au data acordul pentru suplimentarea premiilor cu două mențiuni speciale care au fost acordate următoarelor concurente:

–  MĂDALINA ALDESCU, Buziaș

–  GRASZI CRISTINA, Oțelu Roșu

Festivitatea de premiere va avea loc la data de 25.11.2021, ora 16,30, la sala de spectacole a Teatrului de Vest Reșița. Participarea premianților, conform regulamentului de organizare, este una din condițiile acordării sumelor de bani stabilite pentru fiecare premiu în parte. În caz de neparticipare diplomele vor transmite prin poștă.

Comentarii

comentarii