Ion Mocioalca vrea referendum – Primarii nu sar din barca PSD?! Dar nu mai vrea cu Dragnea VIDEO

Preşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, a avut o întrevedere cu primarii PSD din județ pentru a stabili direcţiile organizatorice în vederea obţinerii unui procent cât mai bun în ceea ce priveşte rezultatul referendumului pentru familia tradițională din 7 octombrie.

„Ne dorim un procent cât mai mare, peste 30%, cât este limita pentru care acest scrutin numit referendum să poată fi validat. Va fi chiar şi o implicare financiară, având în vedere că nu mai avem mandatar financiar, cheltuielile fiind ale partidului”, a declarat Mocioalcă în cadrul unei conferințe de presă susținută la Reșița. El a precizat ca referendumul va fi o „repetiţie cu costume” a alegerilor europarlamentare de anul viitor. Decizia Parlamentului României de a organiza un referendum, pe data de 7 octombrie, este un eveniment pe care noi îl considerăm ca o repetiţie cu costume a alegerilor europarlamentare din primăvara anul viitor. Trebuie să recunoaştem că nu este o iniţiativă a PSD, ci este o iniţiativă a societăţii civile, care a întrunit un număr de peste trei milioane de semnături, o iniţiativă a bisericii, pe care noi am hotărât să o susţinem, cu toată forţa de care dispune Partidul Social Democrat. Şi nu pot fi de acord cu cei care susţin că PSD, pentru că susţine familia tradiţională este un partid învechit”, a declarat Mocioalcă.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, președintele PSD Caraș-Severin a precizat că niciun primar PSD din județ nu şi-a exprimat dorinţa de a pleca spre Partidul Pro România. „Fie că nu vor, fie din respect, fie de frică nu mi-a spus nimeni. Din aceste trei motive încă nu mi-a spus nimeni că ar vrea să plece. Primarii sunt niște tipi foarte pragmatici, ori asta ne duce la ideea că atâta timp cât vin și îmi spun mie «îmi trebuie asta, îmi trebuie asta» nu cred că intenţionează să plece. Şi eu îi întreb cum să le dau? Prin Pro România sau direct prin PSD?!? Sunt unii primari care mă critică, însă eu nu am nimic împotrivă. Accept critici din partea oricărui edil”, a declarat Ion Mocioalcă.

De precizat ca toate acestea se intamplau in 12 septembrie, la conferinta de presa sustinuta la Resita. Intre timp, in PSD a izbucnit dihonia si razboiul Firea – Dragnea. Sa vedem acum ce declaratii va face liderul oltean al filialei partidului din Banat. Si ca sa nu avem discutii, totul este filmat.

UPDATE 19 septembrie ora 20 –

Într-o declaraţie făcută pe www.caon.ro, Ion Mocioalcă spunea: „Am semnat acest document, alături de alţi colegi, pentru că PSD scade vertiginos în sondaje şi asta înseamnă că oamenii aşteaptă de la noi mai mult decât le-am oferit până acum. Am mai semnat şi pentru că îmi doresc o democratizare a vieţii de partid pentru că stilul de a-l conduce a fost unul discreţionar. În plus, PSD, care este partidul de guvernământ la ora actuală în România, este izolat pe plan internaţional. De toate aceste lucruri este responsabil şi preşedintele Liviu Dragnea şi toate aceste teme trebuie discutate în cadrul unui CEx. Joi voi convoca un CEx judeţean, deocamdată, la nivel declarativ am sprijinul parlamentarilor PSD, însă vineri mă voi întoarce la Bucureşti, la CEx, cu un mandat din partea PSD Caraş-Severin“

Comentarii

comentarii