Ionesie Ghiorghioni a fost condamnat la 7 ani și 4 luni închisoare!

Nu a fost nici cât a cerut procurorul DNA, pedeapsă de 10 ani, și nici cât a cerut apărarea, o pedeapsă cu suspendare. Instanța Tribunalului Caraș-Severin l-a condamnat pe vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, la 7 ani și 4 luni de închisoare. Instanța Tribunalului a respins cererea de schimbare a încadrării juridice, dată prin rechizitoriu faptelor de săvârşirea cărora acestora a fost acuzat, din două infracţiuni de trafic de influenţă aflate în concurs, în infracţiunea unică de trafic de influenţă forma continuată. Ghiorghioni și apărătorii săi sperau în acest fel să obțină o pedeapsă mai mică.

Pentru cele două infracțiuni de trafic de influență pentru care a fost găsit vinovat, instanța l-a condamnat la 4, respectiv 6 ani de închisoare. Prin contopire lor, Ionesie Ghiorghioni va executa pedeapsa de 7 ani și 4 luni.

Este primul caz de politician important din Caraș-Severin care a fost condamnat la o pedeapsă atât de mare în ultimii 25 de ani.

Ionesie Ghiorghioni se alătură astfel unor personaje care și-au ispășit sau își ispăsesc pedeapsa pentru faptele lor de corupție, din poziția de conducători politici: Liviu Spătaru, fostul primar al Reșiței, Iancu Simion-Simi, fostul edil-șef din Oțelu Roșu, numeroși primari de comune ori Romică Anculia, fost primar și fost candidat al PDL în alegerile parlamentare din 2008.

Cosmin Ghiorghioni, nepotul vicepreședintelui Ionesie Ghiorghioni, a primit o pedeapsă, cu suspendare, de 1 an și 4 luni, pentru că a recunoscut faptele pentru care a fost condamnat: complicitate la infracțiunea de trafic de influență.

Sentința Tribunalului Caraș-Severin poate fi contestată la Curtea de Apel Timișoara, în zece zile de la comunicare.

Preluare Victor Nafiru argument-cs.ro

– See more at: http://argument-cs.ro/content/ionesie-ghiorghioni-a-fost-condamnat-la-7-ani-%C8%99i-4-luni#sthash.EOmEobR8.dpuf

Comentarii

comentarii