iPhone 12 Mini: un smartphone de dimensiuni mai mici, dar la fel de puternic

Anul trecut, Apple a introdus patru noi modele de iPhone: iPhone 12 Mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max. Deși toate modelele sunt foarte interesante, iPhone 12 Mini se remarcă prin dimensiunile sale compacte, rar întâlnite în rândul smartphone-urilor de ultimă generație, dar și cu performanțele sale foarte bune. Iată tot ce trebuie să știi despre iPhone 12 Mini și de ce este acesta un ideal pentru persoanele ce preferă  un telefon compact.

Design

Cel mai evident aspect al lui iPhone 12 Mini este, fără îndoială, dimensiunea sa mică. Este unul dintre cele mai compacte smartphone-uri pe care le poți găsi pe piață și, fără îndoială, cel mai compact dintre flagship-uri. În timp ce există o tendință către smartphone-uri din ce în ce mai mari, în special în cazul telefoanelor mai scumpe, există utilizatori cărora le este dor de dispozitive care se potrivesc ușor în buzunar și pot fi utilizate cu o singură mână. Aceasta este exact ceea ce oferă iPhone 12 Mini întrucât, cu ecranul său de 5.4 inchi, este un smartphone care, la prima vedere, arată ca o jucărie. Designul său urmează aceleași linii ca ale fraților săi mai mari, cu margini laterale plate, care ne amintesc de vechiul iPhone 5S sau, mai recent, de iPhone SE. Pe lângă faptul că este o schimbare estetică, marginile plate au permis reducerea dimensiunilor lui iPhone 12 Mini. În partea de sus a ecranului, este prezentă o crestătură destul de largă pentru camera foto, care pare mai mare în cazul acestui telefon din cauza dimensiunii mai mici a ecranului său. În mod tradițional, iPhone-urile au fost mereu smartphone-urile mai ușoare și mai subțiri. iPhone 12 Mini urmează este la fel, deoarece are doar 7.4 milimetri grosime și cântărește 135 de grame. Structura lui iPhone 12 Mini este realizată din aluminiu, nu oțel inoxidabil ca în cazul lui iPhone 12 Pro sau iPhone 12 Pro Max.

iPhone 12 Mini are un mic ecran Super Retina XD, al cărui nume este inspirat de monitorul high-end Pro Display XDR pe care compania l-a introdus anul trecut. Este un ecran OLED de 5.4 inchi, cu rezoluție Super Retina HD (2340 × 1080 pixeli), care oferă o densitate ridicată de pixeli de 476 dpi.

Performanță

iPhone 12 Mini vine cu noul procesor Apple A14 Bionic, care a fost prezentat oficial la începutul lunii septembrie alături de noul iPad Air 2020. A14 Bionic este cel mai performant cip de la Apple, fiind primul cip cu o dimensiune sub 7 nm.  Cipul are un procesor cu 6 nuclee – 4 nuclee de înaltă eficiență și 2 nuclee de înaltă performanță – care, potrivit companiei, oferă cu 50% mai multe performanțe atât în ​​CPU, cât și în GPU, comparativ cu orice alt smartphone. Deși Apple nu furnizează informații despre memoria RAM a iPhone-urile sale, orice instrument relevă faptul că iPhone 12 Mini vine cu 4 GB RAM. Este o memorie mai mică față de iPhone 12 Pro, care are 6 GB RAM, deși în practică este dificil să observați diferența.

Camera foto

iPhone 12 Mini are două camere pe spate: o cameră wide de 12MP, 26mm, diafragmă f / 1,6 și stabilizare optică a imaginii și o cameră unghi ultra wide de 12MP, 13mm și diafragmă f / 2.4. Nu are un scaner LiDAR pentru măsurarea adâncimii și focalizare mai rapidă, deși aceasta nu este un lips atât de mare. Una dintre îmbunătățirile noului iPhone 12 este că procesarea imaginilor Deep Fusion este acum disponibilă pe toate camerele. Deep Fusion folosește Neural Engine pentru a crește detaliile și a reduce zgomotul din fotografii.

Camera frontală a lui iPhone 12 Mini are un senzor de 12MP, diafragmă f / 2.2 și un unghi larg de vizualizare de 23 mm, care permite realizarea de selfie-uri de grup sau a selfie-urilor individuale.

iPhone 12 Mini este un smartphone de dimensiuni reduse ce oferă posibilitatea celor ce își doresc un telefon compact să aibă parte și de performanțele superioare ale unui iPhone.

Comentarii

comentarii