ITM a prins cinci persoane care mai munceau in Caras Severin … la negru

Doar 5 persoane care munceau la negru au descoperit inspectorii ITM în județ în luna iulie. Deși în ultima perioadă Inspectoratul Teritorial de Muncă Caraș-Severin a aplicat sancțiuni cu privire la munca la negru, se pare că situația persistă printre angajatorii din județ.

Și în luna iulie s-au descoperit astfel de nereguli în urma controalelor efectuate de către inspectorii în muncă aplicându-se amenzi în valoare de 50.000 de lei pentru 3 angajatori la care s-au descoperit 5 persoane ce munceau la negru. Domeniile de activitate unde au fost descoperite aceste nerguli sunt cele de exploatare forestieră, baruri și construcții.

Tot în luna iulie au avut loc 7 incidente la locul de muncă, unul dintre ele soldându-se chiar cu decesul angajatului, iar după finalizarea cercetărilor se va stabili dacă evenimentele se încadrează în categoria accidentelor de muncă.

La angajatorii din judeţ figurează 54.294 de salariaţi activi, 59.992 de contracte individuale de muncă în derulare (din care 52.857 pe perioadă nedeterminată şi 7.135 perioadă determinată).

Comentarii

comentarii