Jandarmeria in actiune – actiuni de control in Resita si Caransebes

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, au executat mai multe acţiuni punctuale în cele două municipii ale judeţului Caraş-Severin, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale.
În urma acţiunii desfăşurate în mun. Reşiţa, jandarmii cărăşeni, au identificat trei persoane, domiciliate în Reşiţa, care ofereau spre vânzare ţigări de contrabandă, fiind descoperite şi ridicate în vederea confiscării 76 pachete de ţigări netimbrate de diferite mărci.

Deoarece nu au putut prezenta documentele care să justifice ţigările găsite asupra lor şi nici nu erau autorizate să vândă ţigări, jandarmii au întocmit acestora actele de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă”, conform art.270, alin.3, din Legea nr. 86/2006.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, fiind predată lucrătorilor de poliţie din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, împreună cu actele procedurale întocmite, pentru continuarea verificărilor.

În municipiul Caransebeş, între orele 07.00-09.00, jandarmii din cadrul Detaşamentului 3 Caransebeş, au acţionat în mai multe localuri de alimentaţie publică pentru identificarea persoanelor care nu respectă prevederile Legii nr. 349/2002 cu modificarile si completarile ulterioare, privind fumatul in spatiile publice inchise.
În urma acestei misiuni au fost identificaţi doi bărbaţi în vârstă de 34 şi respectiv 41 ani, care la intrarea organelor de ordine publică în local nu respectau legislaţia privind fumatul în spaţiile publice închise. Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional.

Legea 349/2002 a fost modificată și completată de Legea 15/2016, cunoscută sub numele de Legea Antifumat. Amenzile pentru persoane fizice este cuprinsă între 100 lei și 500 lei, iar pentru persoane juridice amenda contravenţională este de 5.000 lei la prima abatere, iar la a doua se ajunge la 10.000 lei ”cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii”. Următoarea abatere ”se sancţionează cu amendă contravenţională de 15.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii”.
În acelaş municipiu, între orele 10.00-14.00, au fost executate mai multe acţiuni în pieţe şi în alte locuri susceptibile de a se desfăşura activităţi de comerţ ilicit, în vederea prevenirii şi combaterii acestui fenomen, în conformitate cu Legea 12/1990 Rep, precum şi în conformitate cu Legea 61/1991, privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

În urma acţiunilor desfăşurate de jandarmii cărăşeni, a fost identificată şi sancţionată cu amendă în cuantum de 500 lei, o persoană care oferea spre vânzare produse nealimentare, fiind descoperite şi ridicate în vederea confiscării şase parfumuri inscripţionate cu numele unei mărci cunoscute, pentru care acesta nu deţinea acte de provenienţă şi două persoane care ofereau „servicii“ în vederea întreţinerii de raporturi sexuale în scopul obţinerii de foloase material, acestea fiind sancţionate cu amendă în valoarede 500 lei.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin va continua acţiunile specifice pentru combaterea activităţilor ilicite şi în perioada următoare.

Comentarii

comentarii