@Breaking newsCultural

Județul Caraș-Severin la 55 de ani – Înfiinţarea judeţului Caraş-Severin (martie 1968) VIDEO

Care au fost etapele transformării județului Caraș-Severin și care ar putea fi viitorul lui, acestea  au fost punctele de dezbatere al acțiunii „Județul Caraș-Severin la 55 de ani”. De asemenea cei prezenți au putut viziona și expoziția „Înfiinţarea judeţului Caraş-Severin (martie 1968)”.

Sala de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin a lăsat locul disputelor politice uneui eveniment aniversar și anume „Județul Caraș-Severin la 55” de ani de la înființare. Cei invitați au vorbit despre evoluția istorica a administației în zonă, de la comitate la județe. Despre disputele create in preajma oricărei noi reorganizări, iar la final, cei prezenți au fost invitați sa vizioneze expoziția documentară „Înfiinţarea judeţului Caraş-Severin (martie 1968)” prezintă prin intermediul unui număr de 77 de documente de arhivă inedite amplul proces de reformă administrativă derulat începând cu luna februarie a anului 1968, 

La 55 de ani de Caraș-Severin este posibila o noua reforma administrativa, însă despre ea mai mult se vorbește.

Evenimentul a fost organizat de Muzeul Banatului Montan din Reșița, în colaborare cu Consiliul Județean Caraș-Severin, Instituția Prefectului – Județul Caraș-Severin și Serviciul Județean Caraș-Severin al Arhivelor Naționale ale România .

Comentarii

comentarii