La aproape 70 de ani, două surori din Reșița nu țin cont de vârstă și creează artă VIDEO

Oare câți tineri din ziua de azi mai știu ce înseamnă andrelele, acele de croșetat sau ingliță? Sau mohairul, macrameul ori melana? Va mai amintiţi de vremurile în care bunica sau mama, mai ales seara, puneau mâna pe acele de croşetat sau pe ingliță și croșetau ciorapi, mănuşi, fulare, căciulițe, flanele ori elegantele bluze pentru fetițe. Ori mileuri din macramé și tot ce înseamnă lucru de mână? Mulți au uitat aceste cuvinte, iar despre acest meșteșug, aproape că l-am putea trece la pierderi – exact ca și fierăritul, olăritul sau împletiturile de nuiele, paie sau papură.

Dar iată că la Reșița mai există două surori, Livia Frunză și Aurora David, care demonstrează că a fi creativ nu ține seama de vârstă. Cele două surori demonstrează că datoria fiecărui om este de a crea și de a împărtăși lucrurile frumoase pe care știu ele să le facă cu cei din jur.

Galeria Direcției de Cultură Caraș-Severin a găzduit expoziția de pictură și păpuși din materiale textile, realizată de Livia Frunză și Aurora David. Vernisajul face parte din programul expozițional lunar propus de Forumul German și Direcția De Cultură.

Livia Frunză a venit pe simeze cu o serie de tablouri în manieră realistă din care rezultă candoare, simplitate și bucuria de a crea.

Încurajată de sora sa, Aurora David, a pus mâna pe ingliță și pe andrele și îi invită pe vizitatorii expoziției să descopere lumea copilăriei prin intermediul păpușilor din materiale textile care reprezintă fel de fel de personaje din povești clasice sau moderne.

Evenimentul a fost organizat de Asociația Germană de Educație și Cultură a Adulților din Reșița, Biblioteca Județeană Paul Iorgovici și Direcția de Cultură Caraș-Severin.

Comentarii

comentarii

One thought on “La aproape 70 de ani, două surori din Reșița nu țin cont de vârstă și creează artă VIDEO

Comments are closed.