La Bac-ul de toamna, Caraș-Severin se află peste media națională

Pentru prima oară într-o lungă perioadă județul Caraș-Severin se află peste media națională în ceea ce privește rezultatele obținute de candidați la examenul de Bacalaureat. Este vorba despre cea de-a doua sesiune, care s-a încheiat săptămâna trecută.

Astăzi elevii au aflat rezultatele, iar cei care nu sunt mulțumiți de note pot depune contestații. În total au fost 576 de candidați care au participat la una sau mai multe probe. Dintre aceștia 175 au fost declarați admiși. Asta înseamnă un procent de 30,38 la sută, față de 42,1 la sută media de la nivel național.

Sesiunea de toamnă este foarte importantă pentru elevii care au ratat prima parte a examenului, ei având astfel șansa să se înscrie la o facultate dacă îl promovează de această dată. Contestațiile se vor rezolva în următoarele două zile, urmând ca pe 3 septembrie să se afișeze rezultatele finale, care ar putea crește rata de promovare a examenului în județ. Anul trecut procentul de promovare din cea de-a doua sesiune, înainte de contestații, a fost de puțin peste 22 la sută.

Comentarii

comentarii