Scandalul cu iz politic la școala din Băuțar, o profesoară este persecutată politic

Un scandal pe motive personale, cu interese ale unor dascăli protejați la vârf de mai marii politici ai județului și care arde mocnit trenând de ceva ani, a reizbucnit din nou în Școala Generală din Băuțar.

Profesoara Marinela Răduță, profesor de ani buni și cu rezultate foarte bune la unitatea de învățământ din Băuțar, sătulă de nedreptate, aduce acuze grave privind activitatea de conducere a directoarei unității de învățământ din sat, Victoria Măran.

Nemulțumirea Marinelei Răduță a pornit în momentul în care a fost exclusă din Consiliul de Administrație al școlii. Răduță spune că neregulile existente în școală sunt ascunse sub preș de conducere. Marinela Răduță afirmă că există falsurile în acte, că ser fac favoruri unor cadre didactice, iar colaborarea colegială este inexistent în școală.
,,Încă de acum un an, nu am mai fost anunțată de ședințele de Consiliu de Administrație. Inițial, am crezut că nu pot să particip din punct de vedere legal. În plus, de patru ani, în școală nu s-a mai ținut nici o ședință generală, așa cum este normal. Ca și cadru didactic, într-o școală, este mare nevoie de colaborare cu părinții. Mi s-a zis că sunt anumite secrete în școală care nu pot fi spuse, asta presupune anumite falsuri în acte” spune profesoara Răduță.

Marinelei Răduță, mai spune că ,,atunci când a început ședința în urma căreia am fost exclusă din Consiliul de Administrație, am fost agrsată fizic și mi s-a smuls din mână telefonul să nu pot să înregistrez ce se întâmplă acolo”.

Nemulțumită că la nivel local totul este cocoloșit și acoperit, profesoara Marinela Răduță a trimis un referat la Inspectoratul Școlar C-S și unul la Ministerul Învățământului.

Inspectorul școlar general, Paul Șușoi, spune că de fapt ,,avem de-a face cu un conflict de câțiva ani între două partide politice. Soțul profesoarei Răduță este consilier local la Băuțar și nu se înțelege politic cu soțul directorei Victoria Măran. Acesta este secretar al Primăriei Bucova. Unul este membru PSD iar celălalt este membru PNL. Sunt probleme personale ce trenează de ani buni. Aceasta nu este treaba ISJ” a mai spus Paul Șușoi.

Comentarii

comentarii