VIDEO La Consiliul Judetean nu se va mai lucra după principiul ”Eu centrez, eu dau cu capul”

Se pare că în Caraș Severin, nivelul corupţiei a ajuns la un aşa nivel încât şefii cei mai de sus, s-au speriat şi ei şi probabil de aceea, acum în ceasul al XII lea, îşi iau unele măsuri de siguranţă. Este cunoscut faptul că tocmai aceste licitaţii l-au băgat la puşcărie pe fostul vicepreședinte la Consiliului Judetean, Ionesie Ghiorghioni.
Actualul vicepreședinte cu atribuţii de preşedinte, fiindcă şi preşedintele CJ Sorin Frunzaverde, este sub control judiciar, Ilie Iova, a recunoscut public că la Consiliul Judeţean au fost plătite lucrări ce nu au fost recepţionate niciodată (fiindcă nu s-au executat niciodată nn). De asemenea, distrugerea drumurilor din Caras Severin s-a făcut cu buna ştiinţă a unor şefi din CJ: Au fost găsite sute de procese verbale ce atesta că au fost prinşi transportatori de lemn cu supratonaj pe drumurile județene, dar care de fiecare dată au primit doar ………câte un avertisment. De fapt, și fostul şef de la Patrimoniu, Ianăș Roșeți este la puşcărie, iar adjunctul acestuia, care i-a aocupat scaunul până cu vreo două luni în urmă, a demisionat şi a plecat la Timişoara. Direcția are șef – șefă nouă de fapt.

În aceste condiţii, Consiliul Județean Caraș-Severin apelează la experții SEAP pentru întocmirea caietelor de sarcini necesare licitațiilor. Anunțul a fost făcut de Ilie Iova, vicepreședintele Consiliului Județean, care dorește astfel să schimbe complet modul de organizare a licitațiilor pentru lucrări publice.

Ca urmare a numeroaselor nereguli depistate în contractele de lucrări publice încheiate cu tot felul de firme dubioase, unele dintre ele făcând subiectul unor dosare penale, Consiliul Județean Caraș-Severin va apela la specialiștii SEAP pentru întocmirea caietelor de sarcini. Astfel, dacă un expert SEAP va lucra alături de echipa de la Patrimoniu la caietele de sarcini, procedurile de licitație vor dura mai puțin și vor deveni mai transparente.

Și dacă până acum la Consiliul Județean se mergea pe premiza ”Eu centrez, eu dau cu capul”, lucrurile se vor schimba pe viitor, a mai subliniat Ilie Iova. Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean, din comisia de licitații nu va face parte nici directorul de la Patrimoniu al CJ și nici persoane care vor face recepția lucrărilor la final. Astfel se elimină orice fel de suspiciune legată de favorizarea vreunei firme. De asemenea, Iova spune că este deschis la orice solicitare privind activitatea și cheltuirea banilor publici la Consiliul Județean. Trebuie făcute solicitări și conform legii, răsounsul va sosi cât se poate de repede.

Comentarii

comentarii