@Breaking newsTurism

La Gărâna a început cea de a 27 a ediție a Festivalului Internațional de Jazz VIDEO

Cea de-a 27-a ediție a celui mai important festival de jazz în aer liber din Europa Centrală şi de Est, Gărâna Jazz Festival, a început aseară în micul sat de la poalele Muntelui Semenic. Pentru această ediție, organizatorii au pregătit, la fel ca în fiecare an, un line-up cu nume sonore ale genului, expoziții și lansări de carte.

Peste 80 de muzicieni din 18 ţări la Gărâna Jazz Festival, între 5 şi 8 iulie, la a 27-a editie. Miercuri seara a început Festivalul International de Jazz Gărâna! Pregătiţi cu un line-up bogat şi atent croit, aşteptăm publicul meloman să ia parte, timp de 5 zile, la cel mai intens eveniment jazz al anului. Cele două scene ale festivalului, scena principală din Poiana Lupului şi Experimental Stage Empowered de la Biserica Catolică din Satul Văliug, vor fi gazdele a peste 80 de muzicieni valoroşi şi virtuozi, din 18 ţări”, se arată într-un comunicat transmis luni de organizatori.


Prima seară va fi dedicată muzicienilor din Polonia, continuând tradiţia de anul trecut. În Poiana Lupului, de la ora 18.00, Leszek Mozdzer, Marcin Wasilewski Trio şi Marcin Pater Trio vor aduce pe scenă esenţele tari ale jazzului polonez. Festivalul Internaţional este organizat de Fundaţia Culturală Jazz Banat, în ultimii 26 de ani bucurându-se de prezenţa a peste 100.000 de spectatori şi numeroşi artişti de renume internaţional.

Festivalul de jazz de la Gărâna a debutat cu o seară dedicată Poloniei, pe scena din Poiana Lupului urcând, în fața celor peste 1.000 de spectatori, doar artiști din această țară.

Pe lângă recitalurile de jazz, organizatorii au pregătit o serie de alte evenimente.

Iubitorii de jazz au venit în număr mare încă din prima seară. Mulți dintre ei nu sunt la prima experiență la Gărâna Jazz Festival.

Festivalul de Jazz de la Gărâna se va încheia duminică, 9 iulie.

Comentarii

comentarii