LA NOAPTE AVEM PERSEIDELE 2019 VIDEO

Perseidele ajung la momentul maxim în 2019 în noaptile de 12 si 13 august potrivit specialiştilor de la NASA. NU este de ratat nici noaptea aceasta, dintre 13 si 14 august. Din păcate, Luna Plină afectează în acest an vizibilitatea Perseidelor. 

Ploaia de meteori Perseide este în plină desfăşurare şi va fi vizibilă şi pe cerul din România. Au loc în noaptea de 12 spre 13 august (luni noaptea), respectiv 13 spre 14 august (marţi noaptea).

În mitologia greacă, Perseu era fiul Danaei şi al lui Zeus. Pentru a ajunge la aceasta, a luat forma unei ploi de aur. Momentul de glorie a lui Perseu a fost cel în care a înfruntat cu mult curaj şi dibăcie Gorgonele. De fapt legătura cu figura mitologică este întâmplătoare. Meteorii au primit numele de la constelaţia Perseu, din dreptul căreia îşi fac apariţia.

Roiul Perseidelor a început în 17 iulie şi va dura până în 24 august, însă momentul maxim va avea loc în noaptea de 12 spre 13 august, respectiv 13 spre 14 august.

Apogeul Perseidelor din 2019 are loc când Luna va fi cu două zile înainte de maximul fazei de Lună Plină, astfel că lumina puternică generată pe parcursul nopţii de satelitul nostru natural va afecta vizibilitatea ploii de meteori.

Fenomenul se produce deoarece în această perioadă Pământul trece prin coada cometei 109P/Swift-Tuttle. Cometa este considerată cel mai mare obiect, cunoscut, ce trece repetat pe lângă Pământ, nucleul său având o lăţime de 26 de kilometri.

Obiectul a mai trecut pe lângă Pământ, în timpul orbitei sale în jurul Soarelui din 1992, iar următoarea întâlnire va avea loc în 2126.

Dacă nu puteți vedea fenomenul pe cer, vă punem la dispoziție video unde puteți urmări cel mai așteptat fenomen al anului.

 

Comentarii

comentarii