La Oțelu Roșu a fost reluată alimentarea cu gaz metan

O avarie la sistemul de alimentare a orașului Oțelu Roșu cu gaz metan, a lăsat aseară orașul în întregime fără gaz metan și aproape 90% fără căldură.

Primarul orașului, Luca Mălăiescu, a fost anunțat de avarie de directorul zonal de la EON. Edilul a convocat Comandamentul Orașului pentru Situații de Urgență. În urma unei scurte ședințe, s-a luat decizia ca mașinile poliției locale precum și alte mașini ale primăriei, să anunțe pe străzi prin megafon, populația orașului. Având în vedere că la Oțelu Roșu, în ultimii 10 ani au avut loc două explozii pricinuite de gazul metan, este de înțeles măsura luată de autorități.

La Oțelu Roșu, aproape 90% din populație se încălzește cu gaz metan iar la miezul noptii, la Otelu Roșu erau deja -12 grade Celsius.
Echipele Eon au pornit încă de aseară la remedierea avariei. Pe surse am aflat că aceasta a fost descoperită undeva pe câmp, la un tronson de conductă la suprafață. Se pare că din cauza gerului, sudura de la un cot de țeavă a cedat. Reparația a fost finalizată în jurul orei 12:30 când a fost reluată alimentarea cu gaz metan a orașului la cote normale.
Compania de gaze reaminteşte consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale, să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al E.ON Gaz Distribuţie la unul dintre numerele de telefon:

0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă)
sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Romtelecom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Comentarii

comentarii