La SJU Reșița a intrat în funcțiune un nou aparat RMN Acesta va fi operat de o firmă privată VIDEO

Spitalul Județean și-a externat serviciul de imagistică RMN. Noul RMN al Spitalului Judeţean din Reşiţa cumpărat de Consiliul Județean a fost inaugurat. Aparatul este nou şi a fost adus direct de la o fabrică de echipamente medicale din Germania. Deși funcționează în cadrul Spitalului Județean de Urgență, serviciile de imagistică RMN vor fi operate prin intermediul unei firme private. Acestea vor fi decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate.

Pacienții spitalului, dar și cei veniți cu bilet de trimitere de la medicul specialist, vor beneficia în continuare în mod gratuit de investigații – asta probabil în limita fondurilor de la CJAS. Conform declarațiilor conducerii spitalului și al președintelui CJ, Romeo Dunca, vechiul RMN și modul de operare al acestuia genera costuri foarte mari unității medicale. Operarea vechiului RMN crea cheltuieli lunare de peste 30.000 de euro.

 

Noul RMN va fi exploatat și gestionat de o firmă privată din sudul țării. Acesta a preluat și o parte din angajații secției de radiologie. Vechiul aparat va fi dezmembrat și vândut că piese de schimb sau fier vechi – aducând un venit la bugetul SJU Reșița

.

Comentarii

comentarii