La solicitarea FADERE – Spania ia în calcul un acord de dubla naţionalitate

În urma solicitării pe care FADERE, Federaţia asociaţiilor de romani din Europa a trims-o săptămâna trecută preşedintelui României, administraţia de la Madrid şi de la bucureşti sunt de acord să studieze posibilitate încheierii unui acord de dubla naţionalitate pentru românii care locuiesc în Spania şi pentru spaniolii care locuiesc în România.

Ieri domnul Klaus Iohannis a vizitat Spania şi pe lângă problemele legate de colaborarea între România şi Spania, conform spuselor preşedintelui de Guvern spaniol domnul Mariano Rajoy, pe masa discuţiilor s-a aflat şi tema dublei naţionalităţi.

Pe lângă cei 900 000 de romani care locuiesc în Spania care ar putea beneficia de acest acord mai sunt şi spaniolii care locuiesc în România şi care ar dori să aibe cetăţenie romana fără să o piardă pe cea spaniola. În următoarele zile FADERE va semna un acord cu Asociaţia spaniolilor din România că împreună să susţină implementarea acordului de dubla naţionalitate.

Suntem conştienţi că este un proces greoi care are nevoie de timp, totuşi apreciem că preşedintele României a pus pe masa discuţiilor de la Madrid şi problemele cu care diaspora din Spania se confruntă.”,:a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE-Federația asociațiilor de români din Europa.

Presa FADERE
Federația asociațiilor de români din Europ

Comentarii

comentarii