LANSARE INEDITĂ DE CARTE LA ȘCOALA 7 REȘIȚA

LANSARE INEDITĂ DE CARTE LA ȘCOALA 7 REȘIȚA. Marți, 19 noiembrie 2019, la Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița a avut loc un eveniment special: lansarea cărții COMUNICAREA ȘI IMPORTANȚA EI ÎN DEZVOLTAREA COPILULUI. Autoarea acestei lucrări este directoarea școlii, prof. Ileana Pomoja, care a materializat astfel preocupări mai vechi în privința comunicării, element de bază al existenței umane, fără de care aceasta nu s-ar derula, ea acționând ca intermediar între noi și ceilalți, dar și ca oglindă, îndeplinind importanta funcție de control.

Născută dintr-o necesitate majoră – dezvoltatea aptitudinilor de comunicare la elevi și nu numai – cartea face referire la componentele comunicării, tipuri de comunicare și ascultare, bariere și stiluri de comunicare. În strânsă relație cu disciplina pe care o predă autoarea – educația tehnologică – cartea aduce în centrul atenției cititorului aspecte privind orientarea școlară și profesională, familiile ocupaționale sau importanța comunicării în procesul de angajare. Totodată, autoarea dedică un capitol studierii Stresului, un element tot mai răspândit în zilele noastre, care își pune amprenta asupra noastră în fiecare zi, influențându-ne deciziile și acțiunile, lucrarea prezentând câteva aspecte ale reacțiilor la stres, dar și asupra managementului acestuia.

LANSARE INEDITĂ DE CARTE LA ȘCOALA 7 REȘIȚA. Ileana Pomoja a dorit să-și lanseze acest prim proiect, cum numește ea însăși lucrarea proaspăt ieșită de sub tipar, într-un cerc restrâns, format din colegii cu care își petrece zilnic timpul la școala pe care o conduce. Aduc sincere mulțumiri colegilor mei din Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița pentru înțelegerea, înțelepciunea și răbdarea de care au dat dovadă în relațiile colegiale. Mulțumesc elevilor mei pentru implicarea în proiecte din care am selectat si adaptat unele exemple de CV-uri, scrisori de intenție si jocul de rol din cadrul orelor de educație tehnologică, a declarat autoarea cărții, profesoara Ileana Pomoja.

Directorul adjunct, Ionuț Gârtoi, a făcut aprecieri la carte, exprimându-și convingerea că este o lucrare utilă tuturor, care va aduce un plus de calitate activității profesionale a celor care o vor studia.

Un om deosebit își lansează astăzi o carte într-un cadru aparte, la școală, între oameni dragi, colegii profesori cu care își petrece zilnic timpul. Apariția acestei lucrări demonstrează, încă o dată, că în spatele ei stă un om preocupat de problemele educației, ale elevilor, ale procesului de învățământ, la modul general, a precizat prof. Cristina Ardeleanu.

LANSARE INEDITĂ DE CARTE LA ȘCOALA 7 REȘIȚA. Lansarea s-a încheiat cu promisiunea profesoarei Ileana Pomoja, făcută în fața colegilor, că această carte este un început și că în viitor se vor putea bucura și de alte lucrări care să concretizeze preocupările și interesele autoarei, dar care să fie de un real folos atât elevilor, cât și cadrelor didactice. Au urmat intervenții ale colegilor și o sesiune de autografe.

Comentarii

comentarii