Lasati-o mai moale – doua accidente intr-un sfert de ora pe E70

Două accidente rutiere în Caraş-Severin- şi amândouă pe aceasi cale rutieră: DN6 sau E70. Este ştiut că toată lumea este în febra pregătirilor, că toată lumea are treabă, că toți se agită și se deplasează care pe unde. Dar, asta nu înseamnă că ceva sau cineva, dă dreptul șoferilor să încalce Legea și regimul circulației rutiere. Și nu uitați că, în cazul unui accident, dacă fiarele se repară sau sunt înlocuite cu altele, viața unui om nu poate fi înlocuită cu nimic. Iar în loc de sărbători luminoase și cu bucurie, puteți avea parte de lacrimi și durere. De ce toate acestea? Doar fiindcă unii se cred zmei la volan sau mai nou toată lumea este Schumacher sau Speedy Gonzales când au volanul în mână. Iată ce spune un comunicat al ISU Semenic despre dimineața acestei zile când într-un interval de aproape un sfert de oră, au avut loc accidente deosebit de grave:

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit că un șofer în vârstă de 55 de ani, din Buchin, a condus un autoturism din direcția Caransebeș spre Orșova . Intenționând să schimbe direcția de mers, șoferul a efectuat virajul la stânga, însă fără a se asigura, din spate fiind deja angajat în depășire un alt autoturism condus de către un tânăr de 20 de ani, din Mehedinți. Cele două autoturisme intră în coliziune și împreună lovesc o autoutilitară ce era parcată în afara părții carosabile.
În urma producerii accidentului a rezultat rănirea celor doi șoferi și a altor 3 pasageri în autoturismul condus de tânărul de 20 de ani, care au fost transportați la spitalul din Caransebeș pentru îngrijiri medicale.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În urma apelului la 112, care semnala că în accident au fost implicate 6 victime, la nivelul judeţului Caraş-Severin a fost activat Planul Roşu. La locul evenimentului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin a trimis, de urgenţă, o ambulanţă SMURD, o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de descarcerare cu modul de dezastre de la Detaşamentul de Pompieri Caransebeş, precum şi autospeciala de transport personal şi victime multiple. Patru persoane au fost preluate de către ambulanţe şi duse la Spitalul din Caransebeş, iar celelalte două au refuzat internarea.

La aproximativ 16 minute de la primul accident, în jurul orei 9.47, s-a primit un alt apel pe 112 cu privire la un accident între două autoturisme pe DN 6, între Mehadia și Plugova. În urma impactului, au fost rănite 4 persoane, una din acestea fiind şi încarcerată. La faţa locului s-au deplasat o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Caransebeş, o ambulanță SMURD de la Orșova, o autospecială de lucru cu apă şi spumă de la Băile Herculane și două ambulanţe de la Serviciul de la Ambulanță Județean. Două victime au fost transportate la Spitalul Caransebeş şi două la Spitalul din Drobeta Turnu Severin.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments