Legătura între hipertensiune și diabet

„Știam de multă vreme că hipertensiunea și diabetul sunt legate dar acum am descoperit în cele din urmă și de ce, ceea ce ne va permite inovarea unor noi strategii de tratament”, a explicat profesorul Julian Paton, director la Masaaki Manawa – Centrul pentru Cercetarea Inimii din cadrul Universității Auckland.

Hipertensiunea și diabetul

Persoanele cu hipertensiune și/sau diabet sunt într-un mai mare pericolul de afecțiuni cardiovasculare. Chiar și sub medicație, un număr mare de pacienți vor fi în continuare supuși riscului. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea medicamentelor tratează exclusiv simptomele, dar nu și cauzele tensiunii arteriale crescute și a nivelului ridicat de zahăr din sânge.

Aceste descoperiri sunt cu adevărat importante dat fiind faptul că purtându-ne adresa GLP-1, avem posibilitatea de a reduce atât nivelul de zahăr, cat și tensiunea arterială, aceste două elemente fiind contributorii principali pentru afecțiunile cardiovasculare, potrivit EurekAlert.

Medicamente cu potențial benefic

Medicamentele specifice sunt deja aprobate pentru a fi folosite pe oameni și sunt răspândite în tratarea diabetului. Dincolo de reglarea nivelului scăzut de zahăr din sânge aceste medicamente pot să reducă și tensiunea arterială; cu toate acestea, mecanismul în sine nu a fost înțeles pe deplin.

Citeste tu mai departe aici: https://www.descopera.ro/stiinta/19936101-tensiunea-dulce-cercetatorii-au-descoperit-o-legatura-intre-hipertensiune-si-diabet?utm_source=newsletter&utm_medium=li699_mi222737&utm_content=articol&utm_campaign=%27%27Tensiunea+dulce%27%27.+Cercetatorii+au+descoperit+o+legatura+intre+hipertensiune+si+diabet&utm_term=li699_mi222737_s370052

Comentarii

comentarii

One thought on “Legătura între hipertensiune și diabet

Comentariile sunt închise.