Lejer de tot in Caras Severin la înscrierile in ,,pregătitoare”

Părinții se lasă pe ultimele zile să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare. Deși prima etapă se încheie în data de 16 martie, înscrierile decurg lejer. Până în momentul de față sunt în total 1125 de cereri pentru aproximativ 2279 de locuri existente în școlile din județ. Părinții își pot înscrie în această etapă micuții la școlile din circumscripție, adică la școlile în care adresele de domiciliu fac parte din circumscripția școlară.

”În cazul în care doresc să-și înscrie copiii la altă școlă, care nu este de circumscripție, atunci vor trebui să meargă în etapa următoare și în această situație vor intra în vigoare criteriile de departajare care sunt specifice fiecărei unități școlare și pe site-ul Inspectoratului Școlar”, a precizat inspectorul școlar general, Adrian Doxan.

Anul acesta părinții au avut și posibilitatea de a-și înscrie copiii on-line la școlile din județ, dar, după declarațiile conducerii ISJ Caraș-Severin, părinții au ales să meargă personal la unitatea școlară, unul din motive fiind acela că în acest fel au putut să viziteze sălile de clasă și să stea de vorbă cu cadrele didactice ce vor prelua clasele pregătitoare în anul școlar viitor.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 – 30 martie 2017.

Comentarii

comentarii