Lucrările la instalațiile de apă și canal sunt în mare întârziere în Caraș Severin VIDEO

Ședință cu scântei, astăzi, în sala mare a Palatului Administrativ din Reșița, pe tema proiectelor de infrastructura apa-canal derulate de AquaCaras în orașele din județ. 

Proiectele cu finanțare europeană începute de AquaCaraș în urmă mai mulți ani  în orașele județului sunt în diferite faze de execuție , iar  dacă ele nu vor fi finalizate până la sfârșitul anului viitor, întreaga finanțare va trebui returnata. Cu alte cuvinte sunt câteva firme în acest județ, cam aceleași care au câștigat contracte de milioane de euro, au luat avans și ulterior au apelat la diferite tertipuri juridice și procedurale pentru a nu executa lucrări asumate prin contract. Orașele județului au rămas cu străzile sparte, AquaCaraș cu banii dați, iar cetățenii cu nămolul și deranjul cauzat de lipsa apei potabile, a canalizării și a străzilor neasfaltate.

Conducerea Consiliului Județean, în speță președintele Romeo Dunca, a adus la aceeași masă proiectanți, consultanți, constructori, reprezentanții AquaCaraș și primarii orașelor, sau responsabilii cu investițiile din orașele unde sunt probleme. La întâlnire a fost și prefectul județului care a încercat în deschiderea ședinței să medieze întâlnirea, însă  în acest moment nu mai este timp pentru o eventuală mediere. 

Și dacă președintele Romeo Dunca a fost cât se poate de tranșant la fel s-a dovedit și directorul general al AquaCaraș Gheorghe Filipescu care a dat asigurări că va face tot ce trebuie ca toate contractele să fie duse la bun sfârșit.

Anina, Oravița, Bocșa și Oțelu Roșu sunt  orașele cele mai afectate, 

Din păcate constructorii cu probleme și cu mulți bani încasați ca avans la lucrări nu au fost prezenți în sală pentru a prezenta un punct de vedere. 

Comentarii

comentarii