Lumea se vede mai bine acum pentru Daniela, viaţa ei a prins contur şi culoare

Are niște ochi tare frumoși, Daniela. Mari, albaștrii și senini- ca cerul de dimineață. Numai că, din nefericire, Daniela are mari deficienţe de vedere. Ochişorii ei sunt bolnavi şi pentru aceasta, Daniela V. din Oravița, are nevoie de bani pentru ochelari speciali.
De multe ori, lumina ochilor este prea scumpă pentru unii semeni ai noştri fiindcă, accesul la lumină, la lumea din jur, este legat de bani. Banii cu care trebuiesc cumpăraţi ochelarii care nu sunt ieftini, banii cu care trebuie făcut tratamentul. Şi mai dureros este atunci când aceşti bani lipsesc, când un părinte nu-i are pentru aşi ajuta copilul.
Cazul Danielei, este unul mai deosebit. Tânăra de 12 ani este crescută de tatăl ei de ceva timp. Mama a plecat la muncă ,,la babe” prin străinătate, dar din nefericire, nici ei nu-i merge prea bine. Din promisiunile făcute de unii şi de alţii, femeia abia dacă câştigă cât să trăiască şi să mai trimită câte un leu acasă la ceilalţi copii şi la soţ. Acum, strânge bani ca se poată întoarce acasă.
Bietul tată- numai el ştie cum face ca să asigure banii de curent, pentru apă şi alte utilităţi. Din nefericire, omul este şomer de ceva timp, dar lucrează cu ziua pe unde apucă. A zidit, a cărat saci cu spatele, nu s-a dat în lături de la nimic pentru a aduce un ban acasă şi mai ales, pentru a pune câţiva bănuţi de o parte pentru ochelarii fetei. Daniela învaţă foarte bine şi i-ar place să citească, dar după câteva minute, scrisul se amestecă, totul se roteşte în faţa ei şi are dureri cumplite de ochi şi de cap.
Cineva a auzit de necazul familiei şi al fetei şi a anunţat Primăria Oraviţa. Mişcat de drama fetei, primarul Dumitru Ursu a cerut o anchetă socială de urgenţă şi în urma acesteia, s-a aprobat un ajutor de urgenţă pentru Daniela. Marius Drăgilă, directorul de la Asistenţa Socială din cadrul Primăriei Oraviţa, a luat-o pe fată, a mers cu ea la cabinetul de oftamologie, i s-a făcut consultul de specialitate şi astăzi, Daniela vede lumea mai frumoasă şi mai limpede prin ochelarii ei cei noi. Unde mai pui că şi-a ales ce model de ramă a dorit. ,,Noi am auzit de necazul fetei. Am făcut o ancheta socială pentru a vedea cum stau lucrurile cu exactitate şi s-a aprobat acordarea ajutorului pentru ca Daniela să fie un copil normal. Să poată să vadă lumea aşa cum este, să poată citi şi învăţa ca ori şi ce copil din Oraviţa. Acum, micuţa s-a înscris la cercul de pictură din cadrul Casei de Cultură din Oraviţa. Lumea s-a schimbat pentru ea, ne bucurăm că am putut face ca această schimbare să fie în bine. Nu este mult, nu este puţin, este exact atât cât a fost nevoie ca să facem fericit un copil. Există oare o mulţumire sufletească mai mare de atât ? Decât faptul că ai făcut un copil fericit? Eu cred că. De aceeaşi părere sunt şi colegii mei din Primăria Oraviţa” a mai spus primarul Dumitru Ursu.

Comentarii

comentarii