MAE face curatenie in ambasada de la Paris in urma scandalului cu FADERE

Referitor la situaţia inadmisibilă şi profund regretabilă creată la Paris prin transmiterea unor invitaţii însoţite de un fişier de uz intern al Ambasadei României la Paris, MAE face următoarele precizări suplimentare:

Cele două persoane implicate în incidentul creat au fost chemate astăzi, 11 februarie 2015, în Centrala MAE, pentru continuarea cercetărilor de către Corpul de Control şi Evaluare Diplomatică.

În urma finalizării investigațiilor efectuate la nivelul MAE de către Corpul de Control şi Evaluare Diplomatică, a fost confirmată responsabilitatea celor două persoane cu privire la incidentul produs la Paris.

În consecinţă, în cazul diplomatei din cadrul ambasadei României de la Paris, în urma finalizării cercetării interne, ministrul afacerilor externe a dispus de urgență încheierea misiunii permanente la Ambasada de la Paris, precum şi încetarea detașării şi a raporturilor de muncă cu Ministerul Afacerilor Externe.

În cazul directorului ICR Paris procedurile specifice în vederea rechemării acestuia de la post şi a încetării misiunii din funcţia de director al ICR Paris se iniţiază, conform normelor în vigoare, de către conducerea ICR Bucureşti. Aceste proceduri presupun avizele MAE, Ministerului Culturii şi ale Comisiilor de politică externă şi cultură şi media din cadrul Senatului.

Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare

FADERE CERE MINISTRULUI DE EXTERNE DEMITEREA TUTUROR FUNCȚIONARILOR IMPLICAȚI ÎN CORESPONDENȚA RUȘINOASĂ DE LA PARIS. FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa cere Ministrului de Externe Bogdan Aurescu, demiterea personalului din cadrul Institutului Cultural Român implicat în corespondența rușinoasă de la Paris. De asemenea, cerem demisia personalului din cadrul Ambasadei României de la Paris care a primit acest document și s-a complăcut în caracterizarile celor de la ICR fără să reclame acest lucru la București.

Săptamâna aceasta, unul dintre invitații la întâlnirea comunității românești cu Președintele României Domnul Klaus Iohannis, a primit un document în care conducerea ICR transmitea Ambasadei României pretențiile românilor din Paris, numindu-i scârboși, milogi, indezirabili.

Comentarii

comentarii