Magia sarbatorilor s-a facut simtita: Gest frumos si emotionant, dar din suflet de la dăscăliță pentru pinguini

A dăruii este un gest de nobleţe sufletească. Aceasta este lecţia nescrisă pe care elevii Clasei pregătitoare A din Şcoala Gimnazială nr. 7 din Reşita, au învăţat-o în zi de Moș Nicolae de la dăscălița lor, Otilia Duicu. Micuții pinguini – fiindcă toți puii de om din clasele pregătitoare primesc un astfel de apelativ devenind ,,buburuze, iepurasi, margarete” – au simtit pe pielea lor că binele și frumosul există, că există acea magie a sărbătorilor de iarnă.
Învăţătoarea care a luat de mână la 15 septembrie 31 de prințese şi prințișori pentru a-i purta prin împărăția țării Abecedarului și a tainelor aritmeticii, a gânditului logic și a vorbitului frumos, le-a pregătit micuţilor o surpriză pe care cu siguranță nu o vor uita toată viața. Fiindcă lucrurile frumoase şi emoţionante ce se petrec în clasă, nu se uită niciodată.

Din banii dânsei, din acel salariu de dascăl în România, învățătoarea Duicu alături de Moș Nicolae, a pregătit pe fiecare băncuţă câte o mică surpriză dulce fiecărui elev. Ba mai mult, dulciurile au fost lăsate de Moș Nicolae în ghetuțele făcute și ,,construite” de ei în clasă la ora de îndemânare – lucru manual în alte vremuri. Și cum la vârsta lor mai este nevoie și de ceva atenție, de pe băncuțe nu au lipsit nici nuielușele ,,artistice”. Apoi, a fost organizata o tombolă unde fiecare copil a câștigtat câte o jucărie din pluș. O mică amintire în calea uitării peste ani și ani. Copiii și părinții au fost plăcut surprinși, surpriza și-a făcut efectul iar acest lucru se poate vedea cel mai bine pe chipurile lor.

Prin gestul dânsei, dăscălița le-a oferit micuților învățăcei o lecție din care aceștia au înţeles că bunătatea şi bucuria trebuie împărţită, că cineva îi iubește și în afara familiei, că şcoala, clasa şi colegii sunt o a doua familie unde se pot petrece lucruri deosebite, lucruri și emoții de care își vor aduce aminte peste ani și ani atunci când vor fi ei la rândul lor părinți.

Materialul acesta nu se vrea a fi vreo odă și nici cuvinte de laudă deșartă. Nimeni nu are nici un interes, este doar o realitatea și o constatare a parintilor și a bunicilor micutilor de care Otilia Duicu are grijă. Cine vrea să se convingă de acest lucru, nu are decât să urmareasca pagina de fb a clasei si se va lămuri de ce se întîmplă acolo cu adevărat.


Sursa foto: https://www.facebook.com/groups/150555718712294/?fref=ts

Comentarii

comentarii