@Breaking news@Ultimele NoutatiAdministratiePolitică

Mai înţelege cineva ceva ? Numiri şi înlocuiri pe banda rulanta în funcţii publice, în sănătatea din Caras Severin

Mai înţelege cineva ceva ? Numiri şi înlocuiri în funcţii publice. Povestea asta cu numirile pe funcții de manager sau directori în sănătate – şi ne referim aici la spitale, direcţii de sănătate publice sau institute de cercetare în sănătate, a început odată cu instaurarea stării de urgenţă, în România. Folosindu-se de această satre ca pretext general, în țara șI în județ, a început nebunia schimbărilor , suspendărilor, demiterilor și înlocuirilor. Şi toate cu patalama de la Ministerul Sănătății și cu semnături ministeriale. Nu insistăm prea mult pe numirile de la nivel naţional, ci ne vom opri strict la județul Caraș Severin. Fără nici un fel de părtinire sau simpatie pentru cei în cauză.

Începem cu schimbarea din funcție a managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşita din data de 10 aprilie. Prin ordin al ministrului sănătăţii, directorul în funcţie Alina Stancovici – care câştigase postul prin concurs în luna martie şi semnase contractual de management cu autorităţile locale, este suspendată și repus în funcție fostul manager Waldemar Murgu. Acesta refuzase să dea concurs pentru funcția respectivă.


Mai înţelege cineva ceva ? Numiri şi înlocuiri în funcţii publice. Vineri, 15 mai, în decurs de doar două ore, de la Ministerul sănătăţii vine un prim ordin prin care Strancovici revine pe post. După o oră, un alt ordin, spune că Stancovici este suspendată din nou și în locul ei revine Murgu.
Azi 19 mai, ni se prezintă un comunicat de presă venit de la MS, semnat de ministrul sănătăţii – ordinul 721 din 18 mai, în care se spune că ,,din data de 15 mai, odată cu încetarea stării de urgenţă, a încetat numirea ca director al DSP Caras Severin, a doctorului Romeo Dumitrescu.

Totodată, începând cu data de 15 mai, este repus pe scaunul directorial, economistul Milos Dănilă. (Milos este membru PSD şi toată lumea ştia că de asta a fost schimbat din funcţie). Tot azi, 19 mai, primim un alt comunicat de presă, de la DSP Caras Severin în care se spune că Directorul executiv al DSP Caraș-Severin, jr. Dănilă Milos, a fost detașat pe funcția publică de conducere în calitate de director executiv la DSP Giurgiu. Domnia sa trebuie să ocupe această funcție începând de mâine, 20.05.2020, potrivit referatului de stat al Secretarului de stat Horațiu Moldovan, aprobat de către conducerea Ministerului Sănătății cu nr. NT 2587/18.05.2020. detașarea se produce în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2029 privind Codul administrativ, cu completările ulterioare.

Mai înţelege cineva ceva ? Numiri şi înlocuiri în funcţii publice. Încercam câteva reacţii, dar din păcate, telefoanele sunt …..închise. Dar, așteptăm comantarii.

Comentarii

comentarii