Mai mult de jumătate de țară, sub cod galben de furtuni

Prognoza meteo a fost reactualizată de ANM, astfel că veștile nu sunt tocmai plăcute. Codul galben de furtuni prevăzut până joi seara la ora 22 a fost prelungit și extins în mai toată țara. Avertizarea meteorologică va expira vineri, 7 iunie, la ora 23, în loc de joi, cum era prevăzută atenționarea inițial, transmite ANM pe site-ul oficial.

Instabilitatea atmosferică se va resimți accentuat în vestul țării, partea centrală, estul și o parte din sudul teritoriului. Se vor semnala averse cu caracter torențial, intensificări ale vântului și ploi cu tunete și fulgere. Nu sunt excluse căderile de grindină mai ales în județele de deal și de munte, în special joi și vineri.

Condițiile de vijelii cu grindină se vor menține mai ales în județele lanțului carpatic, iar cantitățile de apă pot depăși 25 de litri pe metru pătrat până la 50 de litri pe arii restrânse. Județele vizate de acest nou cod galben sunt Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj, Arad, Alba, Hunedoara, Timiș, Sibiu, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Ialomița, Călărași, Vrancea, Bacău, Neamț, Iași, Suceava și Botoșani.

Comentarii

comentarii