Mai simplu, mai rapid! Noi modalitati de plata a taxelor si impozitelor la Resita

Municipiul Reșița aduce la cunoștința contribuabililor persoane fizice că prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 24 din data de 30.01.2017 a fost aprobată acordarea scutirii de la plata dobânzilor, penalităților și majorărilor de întârziere pentru persoanele fizice care achită integral în perioada 01.02.2017-31.03.2017 debitele principale restante, inclusiv amenzi contravenționale, existente în sold.

Totodată, atât contribuabilii persoane fizice cât și persoane juridice care achită integral până la data de 31.03.2017 debitele aferente anului fiscal 2017, debite provenite din impozite pe clădiri, teren și mijloace de transport, beneficiază de o bonificație de 10% din debit în conformitate cu prevederile Hotărârii de Consiliu Local nr. 323 din data de 22.12.2017, privind stabilirea impozitelor și taxelor pe anul 2017.

Menționăm faptul că la nivelul Serviciului Public ”Direcția Impozite și Taxe” sunt disponibile următoarele mijloace de plată a impozitelor și taxelor locale:

– Plata în numerar la ghișeele serviciului;
– Plata cu cardul bancar la ghișeele serviciului, fiind acceptate atât cardurile de debit cât și de credit;
– Plata prin mandat poștal;
– Plata prin virament bancar cu ordin de plată;
– Plata online prin intermediul cardului bancar. Acest tip de plată se poate face prin intermediul platformei GHIȘEUL.RO. Pentru efectuarea acestui tip de plată se accesează de către contribuabil platforma sus menționată, unde i se generează un username și o parolă pe care ulterior contribuabilul poate să o personalizeze. Astfel, plata se poate face din orice loc prin simpla acccesare a acestei platforme. În acest fel vor putea fi vizualizate oricând impozitele și taxele pe care contribuabilul le are de platit, putând alege ce fel de plată va face și suma pe care o plătește.

Această ultimă modalitate de plată am implementat-o pentru a veni în sprijinul contribuabililor care au un program încărcat, evitând astfel deplasările și cozile de la ghișee.

Comentarii

comentarii