Managerul Spitalului Caransebes suport covid, schimbat fără nici un motiv de ministrul sănătății VIDEO

Managerul Spitalului Caransebes suport covid, schimbat fără nici un motiv. Fără să i se aducă la cunoştinţa vreo un motiv sau să i se reproşeze ceva, managerul Spitalului Municipal din Caransebeş, a fost revocat din funcţie de ministrul Sănătăţii. Adrian Cican a primit această veste în timp ce făcea probele de pornire la noua instalaţie de oxigen a spitalului. Ultima instalație s-a defectat acum vreo 50 de ani și așa a rămas.

Spitalul este de tip tratare covid și nu are nici un deces înregistrat, rata de însănătoșire fiind foarte bună. Ba mai mult, dintr-o dărăpănătură, spitalul a ajuns să fie unul aproape modern. Și lucrările continuă.

Ex managerul Adrian Cican, spune că: „E greu de comentat. Să mi se spună dacă nu am avut un management bun, că am greşit, că am făcut ceva, e ok înţeleg, doar că eu nu cunosc cu exactitate pentru ce, sau mai bine spus, de ce am fost destituit. Se motivează acțiunea cu o adresă a Direcţiei de Sănătate Publică.”

Alături de Cican, a fost demisă şi directoarea financiar contabilă. Asta în condiția în care, același ministru al sănătății, în urmă cu vreo dpuă săptămâni, o numea pe aceasta oficial în această funcție – după ce-i expirase mandatul. Exact ca şi în cazul managerului, s-a făcut schimbarea, fără nicio motivaţie.

Managerul Spitalului Caransebes suport covid, schimbat fără nici un motiv. Cican mai spune că: ,,un lucru este cert, ce am făcut eu în aproximativ 7 luni, la Spitalul Municipal din Caransebeş nu au făcut alţii în 20 de ani, vă asigur. Eu am vorbit cu avocatul meu, voi acţiona sigur la Înalta Curte pentru că Ministerul Sănătăţii poate fi atacat pe această decizie la contencios-administrativ, voi aştepta decizia instanţei.”

Mai trebuie spus că în data de 10 aprilie, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătatru, o suspenda din funcția de manager pe Simona Alina Zora Stancovici. Aceasta câștigase prin concurs postul de manager al Spitalului Județean de Urgență Reșița. Schimbarea s-a făcut conform art. 19 din Decretul nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

Cican spune că dacă starea de urgenţă se încheie în data de 16 mai, există posibilitatea să fie renumit pe aceiași funcție de către primarul Municipiului Caransebeș, Felix Borceanu. Spitalul se subordonează administrativ Consiliului Local Caransebeș.

Managerul Spitalului Caransebes supor covid, schimbat fără nici un motiv. Ca pregătire, Adrian Cican este inginer la bază, dar are masterul în economia spitalelor. Au mai fost unele discuţii pe această temă, dar Cican are patru hotărâri judecătoreşti definitive pe această temă. Cican a venit pe funcția de manager la Spitalul Caransebeş, de la Spitalul Orășenesc din Orșova. În doi ani, de la un spital falimentar, Cican l-a adus la nivelul de excelență fiind medaliat.

El mai spune că rămâne în Caransebeş, nu se întoarce la Orşova, asta spre surprinderea unora. Ex managerul este convins că de fapt la mijloc, ar fi interese politice și se dorește îndepărtarea lui din funcție și din Caransebeș.

Printre altele, Adrian Cican se bucura de o popularitate în creştere , mai ales de când a reînfiinţat Ambulatoriul din cadrul Spitalului. Acesta are 20 de specialităţi şi este deservit de medici specialişti. Asta în condiţia în care aproape 20 de ani, la Caransebeş existau doar cabinete medicale private, contra cost. Acest lucru a nemulţumit mulţi medici, printre care şi președintele Colegiului Medicilor din România, dr Borcean cu care este în conflict deschis de atunci.

Funcţia de manager interimar al Spitalului Municipal Caransebeş a fost preluată de medicul Călin Ioan Grozăvescu, fostul şef al secţiei de Radiologie. El va ocupa această funcţie pe toată durata stării de urgenţă.

Managerul Spitalului Caransebes supor covid, schimbat fără nici un motiv. Probabil că urmează schimbarea din funcție a directorului medical, doctorul Hapyy Sing. Adrian Cican a spus că avocatul său va începe diligențele pentru a cheamă în instanță Ministerul Sănătății.

Comentarii

comentarii