Manifestare dedicată comemorării a 75 de ani de la deportarea etnicilor germani VIDEO

Manifestare dedicată comemorării a 75 de ani de la deportare. Manifestările dedicate împlinirii a 75 de ani de la deportarea etnicilor germani în fosta URSS au continuat cu o serie de expoziții, prezentări de carte și seminarii organizate de Forumul Democrat al Germanilor din Caraș-Severin.
Muzeul Banatului Montan a găzduit o  amplă manifestare  dedicată comemorării a 75 de ani de la deportarea etnicilor germani în fosta URSS . Cu acest prilej vor fi vernisate expoziţiile: „Portretele deportării”, cu fotografii realizate de Marc Schroeder din Luxemburg şi „Ţinutul natal în bagaje”, prezentată de Institutul „Casa germanilor estici” din Muenchen/ Germania.
Aceste manifestări sunt binevenite deoarece fac cunoscute episoade din istoria României care altfel nu ar rica să fie ignorate și uitate.
Manifestare dedicată comemorării a 75 de ani de la deportarea etnicilor germani. Manifestările dedicate comemorării a 75 de ani de la deportarea etnicilor germani în fosta URSS se vor încheia sâmbătă. De la 12, la  Monumentul deportaților din Parcul „Cărășana“ Reșița, vor avea Rugăciuni ecumenice pentru victimele deportării, cu participarea mons. József Csaba Pál (episcop romano-catolic diecezan, Timișoara) și Reinhart Guib (episcop al Bisericii Evanghelice C.A. în România, Sibiu), urmate de depuneri de coroane.

 

Comentarii

comentarii