Mare acțiune luni la Reșița – Cărășenii sunt rugați să ajute spitalul județean – se cere munca voluntară la Spitalul Groazei din Reșița VIDEO

Mare acțiune luni la Reșița – Cărășenii sunt rugați să ajute spitalul județean – se cere munca voluntară la Spitalul Groazei din Reșița. Spitalul Județean de Urgență are la dispoziție 10 zile pentru a igieniza în întregime Staționarul III. Pentru că timpul este foarte scurt, iar sarcina nu poate fi amânată, conducerea unității medicale cere ajutorul reșițenilor.

Aceștia pot veni să ajute cu mâna de lucru, cu donații în bani sau să doneze materiale de construcții. Printre recomandările venite din partea Ministerului Sănătății pentru spitalul județean din Reșița se numără igienizarea Staționarului III. 22 saloane, 6 grupuri sanitare și coridoarele aferente trebuie reparate și recondiționate, astfel încât pacienții să beneficieze de condiții decente de tratament. Două etaje au fost evacuate, totul este gol și reabilitarea se ia de la zero.

Luni dimineață – 31 mai, la ora 9, cărășenii se pot implica direct în această acțiune. Fie devenind voluntari care să muncească efectiv în cadrul acțiunii, fie prin donații în bani sau în materiale de construcții. Deja și-au anunțat participarea jandarmii, polițiștii, pompierii, preoți din Protopopiatul Reșița, Crucea Roșie, studenții de la UBB Eftimie Murgu, voluntarii Asociației Cultură și fapre bune, Consiliul Județean, Primăria Reșița, firme private de construcții din Reșița și Bocșa, precum și voluntari din Reșița și județ. Clădirea Staționarului III a fost evacuată, dezinfectată și nebulizată anterior, astfel încât nu există niciun pericol de infectare cu virusuri sau bacterii pentru cei care vor să se implice în cadrul celei de-a doua ediții a acțiunii „Adoptă un salon”.

O asemenea acțiune a mai avut loc in luna iulie a anului 2019 la Spitalul Staționar II din Reșița unde a fost reabilitată Secția de cardiologie. Pentru o asemenea activitate, este nevoie de un număr cât mai mare de voluntari. Fiecare este rugat să ajute, cum poate, cu ce poate, avem nevoie de voluntari, materiale și bani. Donații se pot face în contul Asociația Culturală și Fapte Bune, Banca Transilvania în contul RO27BTRLRONCRT0534555501 Din puțin se face mult, este urgent și vital pentru sănătate noastră a tuturor!

Cine vrea să dea o mână de ajutor, se prezintă luni la ora 9 la ,,spitalul TBC” și trebuie să aibă doar haine de lucru și mască de protecție. În rest, organizatorii se ocupă de tot.

Comentarii

comentarii