Marian Apostol a lasat liber scaunul de director la Casei de Cultura a Sindicatelor?

După cinci ani de mandat, Marian Apostol şi-a făcut bilanţul activităţii sale în fruntea Casei de Cultură a Sindicatelor. La pachet cu funcţia au venit datorii de peste 1 milion de lei, reţele de utilităţii cu pierderi foarte mari, un spaţiu vast care începea să fie tot mai des ocolit de reşiţeni.

În urmă cu 5 ani Marian Apostol devenea directorul Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa. La vremea aceia proprietatea imobilului era disputată în instanţă, datoriile se ridicau la peste 1 milion de lei, pierderile erau masive, iar spaţiile goale. La capitolul administraţie Marian Apostol a punctat reducerea datoriilor de la 1 milion de lei la 200 mii lei, reabilitarea unor săli, printre care sala de expoziţii care a devenit un spaţiu excepţional în care au loc evenimente curente, repararea reţelelor de apă şi canal, igienizarea sălii de spectacole şi reabilitarea fântânii florentine din curtea interioară a imobilului.

La capitolul cultură acesta a menţionat montarea bustului lui Iulian Vitalis Cojocaru, iniţierea şi promovarea operei unor personalităţi din spaţiul literar al Reşiţei: Ion Chichere şi Gheorghe Zincescu prin organizarea de concursuri literare, aducerea pe scena Casei de Cultură a unor mari nume ale teatrului românesc. Începând de astăzi Casa de Cultură a Sindicatelor nu mai există, ONG-ul care administra imobilul a intrat în faliment.

Cu toate că Casa de Cultură a Sindicatelor nu mai există oficial, asta nu înseamnă că activităţile culturale vor înceta în Casa de Cultură. Administrarea imobilului ar putea fi preluată de Asociaţia Pro Banatul de Munte.

În momentul de faţă, Casa de Cultură aparţine Uzinei Constructoare de Maşini Reşiţa, care a câştigat dreptul de proprietare în instanţă după un proces care a durat mai bine de 12 ani şi este evaluată la peste 6 milioane de euro.

foto -argument-cs.ro

Comentarii

comentarii