Mascații au încurcat rău de tot adresele – Percheziții la adresă greșită la Reșița VIDEO

La Reșița a avut loc o întâmplare care a dat peste cap viața unei familii pentru mult tip de acum înainte. În zorii dimineții de 23 februarie, puțin după ora 6 și 30 de minute, familia Halmaci din Reșița s-a trezit cu lovituri puternice în ușă și cu somații pe un ton ridicat. În apartamentul la ușa căruia se adunaseră cel puțin 6 polițiști mascați și înarmați se aflau proprietarul  împreună cu fiul acestuia în vârstă de 3 ani și jumătate.

 

Speriat, trezit din somn cu lovituri și bubuituri în ușă, omul a realizat că avea la ușă o grupă de polițiști nervoși și grăbit ca să nu rămână fără ușă, a deschis-o. Moment în care în casă au năvălit ,,mascații” de la poliție. O mul a fost trântit la pământ, I s-a pus pistolul la cap, a fost amenințat cu o pușcă ,,să nu miște”. Asta în pofida faptului că proprietarul striga că nu a făcut nimic și că nu se simte vinovat de nimic.

Mascații au început să răscolească prin dulapuri, să răstoarne sertarele și – efectiv să răscolească prin casă. Și toate acestea sub privirile îngrozite și în urletele de groază ale fiicei de doar 3 anișori.

Unul dintre polițiști a vorbit la telefon ,,cu cineva” și și-a anunțat colegii că ….au primit o adresă greșită. În acel moment ,,mascații” au părăsite în grabă apartamentul devastat.

Claudiu H. este administratorul unei firme de producție muzicală – orchestre, este căsătorit, are 3 copii și nu a avut problem niciodată cu legea. Omul este hotărât să ceară socoteală IPJ –ului pentru tot ce s-a întâmplat. Șocul a fost așa de puternic pentru fiul său încât acesta are nevoie de susținere psihologică.
În plus, omul spune că în timpul percheziției i-au fost distruse sau stricate parțial unele lucruri din casă. El exclude din stat cârpelile și reparațiile obiectelor – mobilier și altele – deoarece acestea au fost noi, achiziționate la finele anului trecut când a renovat toată casa.

Claudiu Halmaci spune că a contactat un avocat care i-a cerut să facă o evaluare a pagubelor după care se va adresa instanței de judecată pe fond civil pentru dauna morale și recuperarea pagubelor.

Conducerea IPJ C-S  a dispus efectuarea de verificări, pentru a se stabili dacă acestea se confirmă, la finalizarea verificărilor urmând a fi luate măsurile legale, ce se impun.

Comentarii

comentarii