Măsuri dispuse de Poliția de frontieră în punctele de frontieră

Având în vedere faptul că duminică se va sărbători ziua de 1 Mai, din experiența anilor anteriori, în acest sfârşit de săptămână se estimează o creștere a traficului de persoane și mijloace de transport în punctele de trecere a frontierei.

În acest sens, la nivelul Poliției de Frontieră Române vor fi dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.

Pentru fluidizarea traficului, se va suplimenta numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Astfel, în perioada 29 aprilie –  1 mai a.c, peste 4.000 polițiști de frontieră vor desfășura, zilnic, activități de supraveghere și control a frontierei de stat.

De asemenea, dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Menţionez că în această perioadă se va menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se  efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune, astfel încât controlul să se desfășoare cu operativitate. 

Recomandăm persoanelor care doresc să petreacă acest sfârşit de săptămână în afara graniţelor ţării să utilizeze toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional.

Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei noastre. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

Comentarii

comentarii

One thought on “Măsuri dispuse de Poliția de frontieră în punctele de frontieră

Comments are closed.