Măsuri speciale din cauza frigului la Zoo Reșița

Frigul a impus măsuri speciale privind adăpostul și hrana animalelor exotice de la Grădina Zoologică „prof. Ion Crişan”din Reșița.

Pentru că la Grădina Zoologică din Reșița există specii de păsări și animale exotice pe care frigul din această perioadă le poate afecta, responsabilii din administrația locală au luat o serie de măsuri de protejare a acestora. perioada de iarnă s-au luat o serie de măsuri în vederea protejării animalelor şi a păsărilor de la Grădina Zoologică „prof. Ion Crişan”.

Astfel că pe timpul iernii animalele exotice precum: lei, jaguar, puma, tigru și maimuțele au fost retrase în adăposturi, care sunt dotate cu sisteme de încălzire prin pardoseală. De la căderea primei zăpezi, raţele exotice, lebăda și barza au fost retrase și ele de la expunere şi adăpostite în spaţii încălzite.

Și în ceea ce privește hrana animalelor și păsărilor de la Grădina Zoologică au fost luate măsuri speciale pentru sezonul rece. Începând cu a doua jumătate a lunii noiembrie 2014, hrana animalelor şi a păsărilor a fost suplimentată şi diversificată prin adăugarea de vitamine, iar cea aferentă rumegătoarelor (zimbrii, căprioare, cerbi lopătari, ponei, capre pitice etc.) a fost diversificată prin suplimente de vitamine şi proteine: sfeclă furajeră şi şrot de floarea-soarelui.
În luna ianuarie, Grădina Zoologică “prof. Ion Crişan” este deschisă vizitatorilor de marţi până duminică, în intervalul 10:00-17:00, urmând ca în luna februarie programul să fie prelungit cu o oră, adică până la ora 18:00.

Comentarii

comentarii