Material lemnos transportat fără documente legale, confiscat de polițiști

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Bocșa au oprit pentru control, pe strada Republicii, din localitate, un microbuz încărcat cu 2,7 metri cubi de material lemnos, fără documente legale de transportat.

În microbuz nu a fost găsit niciun motofierastrău, conducătorul auto de 21 de ani susținând că ar fi încărcat lemnele din pădurea comunei Doclin, găsite la margine de drum.

În aceeași noapte, la ora 01.50, polițiștii au fost sesizați printr-un apel 112, de către un apelant anonim despre faptul că ar fi auzit zgomot de drujbă în zona Berzovia-Ersig, la aproximativ 15 km de orașul Bocșa.

Din verificările efectuate s-a stabilit că apelul ar fi fost efectuat de un vecin al bărbatului de 21 de ani, cu scopul de a dirija patrula de poliție în altă direcție, microbuzul încărcat cu material lemnos fiind oprit, însă, de polițiștii aflați într-un filtru rutier.

Materialul lemnos, lemn de lucru din specia cer, a fost ridicat și predat în custodie unui pădurar de la Ocolul Silvic Bocșa Română, urmând a fi stabilită proveniența acestuia.

Polițiștii continuă verificările în acest caz, pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările comiterii faptei.

Bărbatul de 21 de ani a fost sancționat cu amendă de 1.000 de lei, conform Legii nr. 171 din 2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Comentarii

comentarii