Medici şi bikeri din Germania au adus mobilier si aparatura electrica la Spitalul Judetean Resita VIDEO

Un convoi umanitar, format din 24 de tiruri încărcate cu aparatură şi mobilier medical, dar şi şcolar, care au plecat din Germania, au ajuns, sâmbătă, la Reşiţa, după ce au oprit, iniţial, în judeţul Arad.
„Este o acţiune pe care o pregătim de câteva luni. Iată că prietenii noştri medici şi bikeri din Germania ne-au adus o serie de lucruri utile, de la mobilier, la frigidere pentru dotarea spitalului, diferite materiale pentru spital, dar în acelaşi timp, bănci pentru şcoli şi mobilier pentru centrele de copii. În total, la Reşiţa au fost descărcate şapte tiruri”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Waldeman Murgu.
Colaborarea cu bikerii germani a început anul trecut, în luna octombrie, când membrii Motor Club Trust Reşiţa au fost contactaţi de bikeri din Arad şi din această organizaţie neguvernamentală germană, pentru a sprijini unele spitale şi centre de copii din judeţul Caraş-Severin. Tot atunci, au fost primiţi de preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, cu care au semnat un parteneriat.

„Suntem, acum, la Reşiţa, după ce am oprit mai întâi la Arad. Fac parte dintr-o organizaţie umanitară de bikeri, printre care sunt şi câţiva medici. Fac acest lucru de mai mulţi ani şi încerc, alături de colegii mei să ajutăm unele spitale din România. Tirurile conţin un mix, de exemplu, mobilier pentru şcoli, pentru spitale, lenjerie de spital, materiale sanitare şi multe altele”, a declarat preşedintele organizaţiei de bikeri, medicul Hermann Munzel.

Asigurarea măsurilor de ordine publică, în zonele în care a fost staţionat convoiul umanitar, a fost executată de efective de jandarmi din Caraş-Severin. Tirurile au plecat din Germania, cu destinaţia Arad, Lipova, Reşiţa şi, mai apoi, Serbia.

Șapte TIR-uri încărcate cu ajutoare au ajuns sâmbătă, 1 iunie 2019, la Spitalul Județean de Urgență din Reșița. Donația, constând în mobilier, echipamente și consumabile medicale, vine din partea Asociației „Biker-Brummi Hilfe“, o organizație neguvernamentală din Bremen – Germania.

Acțiunea de sâmbătă este rodul unei fructoase colaborări dintre „Biker-Brummi Hilfe“, MC Trust Reșița, Spitalul Județean de Urgență Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin.

„Biker-Brummi Hilfe“ este o asociație de motocicliști, între ei numărându-se și câțiva medici. Încă de la începutul înființării sale, membrii săi și-au propus să ajute cât mai multe spitale și centre pentru copii din Europa de Sud-Est.
În urmă cu câteva luni, managerul Waldemar Murgu, împreună cu o parte din membrii „Biker-Brummi Hilfe“, au vizitat Spitalul Județean de Urgență Reșița, stabilind prioritățile acțiunii ce s-a concretizat sâmbătă.

Pe această cale, conducerea Spitalului Județean de Urgență Reșița mulțumește pentru ajutor Asociației „Biker-Brummi Hilfe“ și MC Trust Reșița, precum și celorlalți factori implicați în reușita acestui eveniment: Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Reșița.

Comentarii

comentarii