Mergem la vot, da ? NU votezi? – Atunci sa-ti tii gura, ok!? Nu vei mai avea dreptul sa vorbesti! Iti meriti soarta! VIDEO

Azi votăm. ,,Uniunea Europeana si parlamentul care o conduce, pentru ceea ce votam acum, sunt cele mai importante lucruri de la Cristos incoace. Și eu, și soția mea, prietenii, colegii mei, rudele cu care țin legătura. Cu totii mergem la vot. Mergi si voteaza indiferent cum va fi vremea afara, chiar daca te paraseste iubita (iubitul, ma rog), mergi si voteaza in carje, dus pe targa sau daca intre timp iti arde casa. Votul e cea mai puternica arma si de ea se tem cei ce conduc, din acest motiv incearca sa-ti bage in cap tot felul de prostii. Ridica-te romane, mergi si voteaza chiar daca uneori iti este greu sa decizi cum sa votezi, alteori consideri votul ca pe o corvoada, reamintindu-ti trecutul in care asteptam la alte cozi, sau gandindu-ne ca avem un singur vot, ca doar dorinta noastra singulara nu conteaza impotriva masei de votanti spalati pe creier de partidele socialiste, nationaliste ori populiste. Dar aici gresiti”. (Matei Donea)

La fel trebuie să facă orice cetățean responsabil, să-i voteze pe cei ce le vor reprezenta cel mai bine interesele. Mie îmi apără interesele politicienii care luptă împotriva corupției și cred în viitorul european al acestei țări.

Ce e de făcut? Trebuie să-i găsim pe cei ce nu votează din apropierea noastră și să-i convingem că de votul lor depinde viitorul acestei țări. S-a dovedit, în ultimii doi ani, că cei de la putere s-au imunizat la protest, deși îi apasă tot mai mult nemulțumirea oamenilor din stradă. Dar mai avem o resursă, cea mai valoroasă, votul. Nu ne putem permite să nu-l folosim, pentru că suntem pe drumul spre dictatură și despărțirea de UE.

Pune mâna pe telefon, intră pe facebook, mergi la biserică, la fotbal cu prietenii sau la cârciumă. Vorbește cu cât mai mulți oameni și asigură-te că merg la vot. Nu știu cum să pun mai mult accentul pe acest gând: chiar nu mai este suficient că votezi tu, de fapt nu a fost niciodată. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să-i responsabilizăm și pe cei din jurul nostru.

La ora la care pleacă spre tine acest mail eu o să fiu la o nuntă, la țară. Cu peste 500 de invitați, am auzit de la rudele mirelui. Noroc că îmi plac nunțile de la țară și noroc că-mi place să vorbesc cu oamenii. Asta e oportunitatea mea! O să le spun de ce votez eu.


Cu speranță și îngrijorare, în egală măsură,

Comentarii

comentarii