Meteorologii au schimbat prognoza – Scad temperaturile si vin ploile

Meteorologii au schimbat prognoza – Scad temperaturile si vin ploile. Meteorologii de la ANM ne anunţă că în următoarele două săptămâni, cele mai importante scăderi de temperatură, de până la 10 – 11 grade Celsius, se vor înregistra până pe data de 9 octombrie, în majoritatea regiunilor, în timp ce ploile însemnate cantitativ sunt aşteptate în cea mai mare parte a perioadei, arată prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 5 – 18 octombrie. Aşadar, toamna urâcioasă îşi intră în drepturi.

Zona Banatului  va avea parte de temepraturi în medie de 11 – 12 grade şi ploi.

Banat

Valorile termice maxime vor fi în scădere până în 8 octombrie, de la medii de 26 – 27 de grade, spre 17 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere, iar media acestora se va situa în jurul a 24 de grade. Săptămâna viitoare, maximele termice vor fi în scădere ușoară și treptată spre medii de 20 de grade.

Aşadar, în această zonă, valorile termice maxime vor fi în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 26 – 27 de grade, spre 17 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni, valorile maxime vor fi în creştere, iar media acestora se va situa în jurul a 24 de grade. În a doua jumătate a intervalului, maximele termice vor fi în scădere uşoară şi treptată spre medii de 20 de grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 15 grade la începutul intervalului, spre 8 grade, în jurul datei de 9 octombrie. Între 9 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 11 – 12 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul intervalului, spre 9 – 10 grade. Va ploua, posibil însemnat cantitativ, în intervalul 5 – 8 octombrie, iar după data de 12 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere.

Meteorologii au schimbat prognoza – Scad temperaturile si vin ploile. Nici Crişana nu este scutită de ploi şi temperaturi  de până la 7 grade

În Crişana temperaturile maxime vor fi în scădere până în data de 8 octombrie, de la medii de 26 – 27 de grade, spre 16 – 17 grade. Până în data de 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere, iar media acestora va ajunge la 24 de grade. În a doua săptămână, maximele termice vor fi în scădere uşoară şi treptată spre medii de 19 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere de la medii de 14 grade la începutul intervalului, spre 7 grade, în jurul datei de 9 octombrie. Între 9 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 11 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, spre 9 grade. În intervalul 5 – 8 octombrie va ploua, probabilitatea de apariţie precipitaţiilor fiind din nou în creştere după 12 octombrie. Izolat, cantităţile de apă vor putea fi însemnate.

În Transilvania, de asemenea, minimile vor fi de până la 6 grade

Până în data de 9 octombrie, maximele termice vor fi în scădere, de la medii de 26 – 28 de grade, spre 17 grade. Ulterior, în intervalul 9 – 12 octombrie, valorile maxime vor fi în creştere, iar media acestora va ajunge la 22 – 23 de grade. În a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 18 grade. Minimele termice vor fi în scădere de la medii de 13 – 14 grade la începutul intervalului, spre 5 grade, în data de 10 octombrie. Între 10 şi 13 octombrie, minimele termice vor fi în creştere spre valori, în medie, de 8 grade, apoi vor scădea uşor şi treptat până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, spre 6 grade. Vor fi ploi în intervalul 5 – 8 octombrie, pe arii restrânse însemnate cantitativ.

Meteorologii au schimbat prognoza – Scad temperaturile si vin ploile. După data de 13 octombrie, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi din nou în creştere.

Comentarii

comentarii