Mierea scade nivelul de colesterol din sange

DESPRE

Colesterolul este o grasime produsa de ficat si care se afla in sange. Are multiple functii in organismul nostru si totul merge bine cat timp nivelul de colesterol se afla intre limite normale. Protejeaza celulele, controleaza producerea unor hormoni, stimuleaza absorbtia nutrientilor din alimente, ajuta digestia, sistemul imunitar si lupta impotriva radicalilor liberi, avand proprietati de antioxidant.

Colesterolul este de doua feluri: cel asa-numit rau – LDL si cel bun – HDL. Colesterolul bun are functia de a curata peretii arterelor de colesterol rau. Cand nivelul de colesterol rau este crescut, cel bun nu mai face fata si atunci arterele sunt afectate de grasimea depusa pe pereti si apar bolile cardiace.

Nivelul ridicat al colesterolului poate fi mostenit, dar poate fi deprins de-a lungul vietii din diverse cauze: dieta bogata in alimente ce contin colesterol, adica multe grasimi grasimi saturate (unt, branzeturi grase, slanina, alimente fast-food), sedentarism, fumat, greutate corporala peste limita normala.

Citeste tu mai departe aici: https://www.curademiere.ro/mierea-scade-nivelul-de-colesterol-din-sange/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29

Comentarii

comentarii