Migranţi din Yemen, Irak si Siria, opriţi la frontiera cu Serbia la Naidas

14 cetăţeni din Yemen, Irak si Siria, dintre care 9 copii, depistaţi la frontiera cu Serbia.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş au depistat în zona de competenţă 14 cetăţeni din Yemen, Irak şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În data de 22.03.2017, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidas, judeţul Caraş-Severin, au observat 14 persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.
Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea persoanelor care nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră şi conducerea lor la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.
În cadrul verificărilor s-a stabilit că este vorba despre doi bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 25 şi 38 ani şi nouă minori având vârste cuprinse între 1 şi 12 ani de ani, aceştia declarând că sunt din Yemen, Irak şi Siria şi formează 3 familii. Adulţii au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele 14 persoane fiind preluate de lucrători din cadrul Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Timişoara.

Alt caz la nici 50 de km

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat, la frontiera cu Serbia, şapte cetăţeni iranieni şi patru afgani, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Ieri, în jurul orei 11.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa, judeţul Timiş, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Stamora Germană, şapte cetăţeni străini care se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării.
Ca urmare a faptului că persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare s-a stabilit că grupul era format din patru bărbaţi, o femeie şi două minore, cu vârste cuprinse între 13 şi 39 de ani, fără documente de identitate asupra lor. Persoanele în cauză au declarat că sunt cetăţeni iranieni si au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.
Alţi patru cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor, au fost depistaţi azi dimineaţă, în jurul orei 01.00, de către poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector, în apropierea localităţii de frontieră Gaiu Mic.

Aceştia au fost preluati şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 20 şi 57 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în Germania.

În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoanele în cauză urmând a fi preluate de lucrători din cadrul Serviciului pentru Imigrări Timiş, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

De asemenea, vor fi contactate autorităţile de frontieră din ţara vecină în vederea cercetării în comun a evenimentelor şi aplicării acordului de readmisie.

Comentarii

comentarii