Mihai Gotiu: ANCHETĂ PENALĂ pentru distrugerea pădurilor și parcurilor naționale din județul Caraș Severin

ANCHETĂ PENALĂ pentru responsabilii de distrugerea pădurilor și parcurilor naționale din județul Caraș Severin, în urma sesizărilor și interpelărilor pe care le-am depus

Gelu Puiu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), a confirmat, astăzi, că procurorii cercetează activitatea Direcției Silvice (DS) Caraș-Severin.

Gelu Puiu a fost prezent, alături de alți secretari de stat și directori din MMAP, la o ședință de discuții cu membrii Comisiei pentru Ape și Păduri din Senat. Cu această ocazie, l-am întrebat expres despre întârzierea inadmisibilă cu care primesc răspunsuri la întrebările și interpelările oficiale adresate ministerului.

Am menționat expres interpelarea pe care am depus-o în decembrie 2019, legată de modul în care au fost schimbați, în ultimii ani, șefii din DS Caraș Severin, prin metode de tip securistico-mafiot, enumerând și o lungă listă de nereguli și ilegalități privitoare la exploatarea pădurilor din județ.

La începutul lunii februarie, am primit un răspuns de la minister, prin care eram informat că, în urma interpelării, a fost decisă o anchetă a Corpului de control al MMAP, și că voi primi raportul și concluziile anchetei. Ei bine, tot aștept acest raport de aproape 5 (cinci) luni.

Gelu Puiu a afirmat că n-am primit raportul corpului de control pentru că, între timp, a fost dispus un nou control. Am solicitat să-mi trimită raportul primului control, până când e finalizat al doilea. Mi-a răspuns că nu poate pentru că a început și o cercetare penală. Pentru a fi sigur, am întrebat dacă e vorba de faptele pe care le-am sesizat în interpelarea depusă, iar răspunsul a fost afirmativ!

Pentru cei care nu știu cât de mare e miza și cât de uriașe sunt interesele: județul Caraș Severin deține cea mai mare suprafață de păduri proprietate publică a statului (peste 324.000 de hectare, mai mult de 10% din pădurile proprietate publică din România, multe dintre acestea aflate în parcuri naționale și alte arii naturale protejate, păduri virgine și cvasi-virgine, inclusiv incluse în UNESCO).

ANCHETĂ PENALĂ pentru distrugerea pădurilor și parcurilor naționale din județul Caraș Severin. Am promis încă din 2017, când am început documentările pe teren ale distrugerii pădurilor din Caraș Severin, că nu mă voi lăsa până când cei responsabili nu vor plăti pentru faptele lor. Și mă voi ține de cuvânt!

Comentarii

comentarii