Militarii în termen de la U.M. Anti-aeriană uciși în evenimentele din 1989, au fost comemorați la Reșița VIDEO

Comemorarea eroilor căzuţi în Revoluţia din 1989, au continuat astăzi la fosta unitate a Regimentului 17 Rachete Anti-aeriene. Manifestarea a început cu intonarea Imnului României, urmat de o slujbă de pomenire a celor șapte soldaţi care şi-au pierdut viaţa în apărarea patriei, a unităţii militare și a onoarei de militar.

Comemorarea eroilor militari căzuți la Unitatea militară de Rachete de pe Dealul Lupacului din Reșița, s-a desfășurat anul acesta în condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus. Militari și Asociațiile de revoluționari, au fost prezenți la această comemorare pentru a le aduce un omagiu eroilor căzuți la datorie în Decembrie 1989. Reprezentanți ai diferitelor asociații de revoluționari, au participat chiar și în acest an, în ciuda pandemiei, la comemorarea eroilor Revoluției din 1989. Comemorarea a avut loc în condiții speciale. Toată lumea a purtat mască sanitară de protecție și s-au respectat regulile de distanțare fizică. Astfel, ceremonia s-a desfășurat conform regulilor anti Covid 19.


Șapte militari în termen și cadre militare care în decembrie 1989 își făceau serviciul militar la fosta Unitate de apărare antiaeriană de pe Dealul Lupacului, şi-au pierdut viaţa în evenimentele din decembrie 1989. Mai exact, au fost uciși. Împușcați de ,,teroriștii” pe care nimeni nu i-a văzut, prins sau judecat vreodată. Pentru a-i omagia, la fosta unitate militară a fost organizat un ceremonial religios şi au avut loc depuneri de coroane.


Evenimentul de la fosta unitate militară, s-a încheiat cu depunerea de coroane la momentul ridicat în memoria soldaţilor căzuţi în decembrie 1989.

Comentarii

comentarii