Ministerul Apărării Naționale recrutează militari! De ce soldă beneficiază subofiţerii
Ministerul Apărării Naţionale a anunțat că se va organiza un curs de formare a subofiţerilor în activitate – arma Informaţii pentru apărare, specialitatea Informaţii militare, anul şcolar 2020-2021. Astfel, au fost scoase la concurs 21 de locuri pentru subofițeri și pot candida SGP (soldaţi/gradaţi profesionişti) fie în activitate, cât şi civili, dar şi din structurile de informaţii ale MApN.
Potrivit informațiilor sunt 5 locuri repartizate în unităţi militare ale Statului Major al Forţelor Terestre pentru care pot candida şi militari, dar şi civili. Apoi mai sunt 16 locuri pentru structurile de informaţii ale MApN, repartizate în unităţi militare din Bucureşti (8), Piteşti (6) şi Oradea (2) care pot fi acceste exclusiv de militari.
Vârsta maximă a candidaţilor este de cel mult 45 de ani împliniţi, la data acordării gradului şi numirii în funcţie la finalizarea cursului de formare care durează 5 luni şi se desfăşoară la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, scrie Adevărul.
Ministerul Apărării Naționale recrutează militari! Candidaţii se pot înscrie până pe 22 ianurie a birourile informare-recrutare din cadrul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector. Între 25 şi 29 ianuarie se realizează selecţia aptitudinală a candidaţilor înscrişi (evaluare psihologică, evaluarea capacităţii motrice şi interviul de evaluare finală), iar cei declaraţi „Admis” vor trece prin testarea medicală.
Candidaţii declaraţi „Apt” la examinarea medicală vor avea cel mult două săptămâni pentru întocmirea dosarelor. În fine, în intervalul 22-26 februarie se va realiza ierarhizarea candidaţilor, iar cursurile efective sunt demarate la începutul lunii martie.
De ce soldă beneficiază subofiţerii
Conform unor surse militare, la fel ca în cazul operatorilor de la Forţele pentru Operaţii Speciale, solda subofiţerilor de Informaţii Militare nu este de neglijat. Astfel, aceasta s-ar ridica la aproximativ 3.212 lei net. Mai mult, în misiunile în teatrele de operaţii externe subofiţerii de elită de la Informaţii Militare primesc o recompensă materială apreciabilă, oarecum proporţională cu riscurile la care se expun într-un teatru de operaţii precum Afganistan, de exemplu. Pe perioada executării misiunii acesţia primesc soldă dublă, dar şi o diurnă de aproximativ 70 de euro pe zi. Asta înseamnă un total de peste 6.000 de lei şi peste 2.000 de euro lunar, pe perioada de serviciu în teatrele de operaţii externe.
După ce vor termina cursurile, militarii vor ajunge îm Brigada de Informaţii Militare „Mareşal Alexandru AVERESCU” din subordinea Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA). Militarii români din Brigada de Informaţii au fost şi sunt pregătiţi cu ajutorul unor instructori din SUA, Marea Britanie, Turcia sau Israel.
Ministerul Apărării Naționale recrutează militari! De la înfiinţare şi până în prezent, militari din cadrul Brigăzii de Informaţii Militare au desfăşurat misiuni în teatrul de operaţii Afganistan în sprijinul operaţiilor conduse de NATO în cadrul coaliţiilor multinaţionale, precum şi pentru protecţia contingentelor naţionale participante la misiuni.
În perioada 2003-2005, în cadrul misiunii „ENDURING FREEDOM” din Afganistan, prima misiune de luptă a Armatei Române după cel de-al doilea război mondial, Batalionul HUMINT (ulterior integrat în Brigada de Informaţii Militare) a înregistrat trei pierderi din rândul militarilor săi.
One thought on “Ministerul Apărării Naționale recrutează militari! De ce soldă beneficiază subofiţerii”
Comments are closed.