Ministerul de Interne german: ISIS încearcă să recruteze tineri imigranți din Germania

Ministerul de Interne al Germaniei a confirmat informațiile din presă potrivit cărora islamiștii radicali încearcă să recruteze tineri imigranți care ajung în țară neînsoțiți.

Un purtător de cuvânt al serviciului intern de securitate bavarez (LfV) a făcut mai multe precizări în acest sens pentru Süddeutsche Zeitung.

Recrutările au loc nu numai în taberele pentru imigranți, ci și în Gara Centrală din Munich, unde au ajuns recent zeci de mii de imigranți musulmani.

Băsescu, alertă privind refugiaţii: Simt că au intrat deja reţele teroriste pe teritoriul UE

Traian Basescu îl trimite pe Klaus Iohannis să ceară sprijinul aleşilor, in cazul refugiaţilor. România trebuie să respingă cotele obligatorii la consiliul JAI, după care este nevoie de o hotărâre a Parlamentului, care să sprijine aceasta decizie, consideră fostul şef de stat. Se încearcă un bătut cu pumnul în masă, mai spune Traian Băsescu.

Fostul presedinte Traian Băsescu a declarat că România a greşit în privinţa imigranţilor încă de la început când a acceptat cota de circa 1800 de refugiaţi stabilită de Comisia Europeană prin acelaşi mecanism prin care a stabilit noile cote, arătând că intrarea lor în România „este o chestiune de securitate”.

„Este o chestiune de securitate şi cine ia în joacă acest aspect va plăti scump pe termen mediu şi lung. Eu vă garantez, pe ce simt, pe instinct, că au intrat deja reţele teroriste pe teritoriul UE o dată cu ei”, spune Băsescu.

Traian Băsescu este convins că printre refugiaţi s-ar afla şi militanţi ai organizaţiei teoriste Statul Islamic, antrenaţi să ucidă. Din punctul lui de vedere, dacă acceptă deciziile Bruxelles-ului, România se pune în pericol. Băsescu îi sugerează lui Klaus Iohannis să respingă cotele de refugiaţi şi să facă apel la Parlament pentru a-şi susţine poziţia.

„Eu mă pun în locul lui Klaus Iohannis acum şi sunt gata să mă pun în locul lui Klaus Iohannis şi peste doi ani când în metrou, în centru, o să avem o bombă. După mine, aici are o singură soluţie: blocaj, pe 14, la JAI şi imediat să îşi pună în spate p decizie a Parlamentului României”, a mai declarat Băsescu, la B1.

Probelma cotelor pentru refugiaţi va fi discutată luni la Consiliul pentru Justitie si Afaceri Interne. România va fi reprezentată de vicepremierul Gabriel Oprea.

napocanews.ro
realitatea.net

Comments

comments

Powered by Facebook Comments