UPDATE Ministrul Justitiei vrea demiterea Codrutei Kovesi

Stire in curs de actualizare

Ora 20:40 – Procurorul general al României, Augustin Lazăr: Nu există niciun motiv legal de revocare a lui Kovesi

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, își anunță susținerea pentru șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, în fața cererii de revocare formulate joi seara de ministrul Justiției, Tudorel Toader.

„Având în vedere decizia ministrului Justiției de a propune revocarea din funcție a procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție, domnul Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție reafirmă poziția exprimată constant, în sensul că nu există nici un motiv legal de revocare a doamnei Codruța Kovesi”, se arată într-un mesaj postat de pagina de Facebook a Ministerului Public.

Ora 20:30 – Klaus Iohannis, prima reacție după ce Tudorel Toader a cerut revocarea Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA

„Referitor la Raportul privind activitatea managerială a Direcției Naționale Anticorupție, prezentat joi, 22 februarie a.c., de către ministrul Justiției, Administrația Prezidențială face următoarele precizări: Din cauza lipsei de claritate în prezentarea Raportului privind activitatea managerială a DNA și având în vedere că evaluarea activității DNA și a conducerii acestei instituții de către Președintele României diferă de cea a Ministrului Justiției, se impune o analiză aprofundată a acestui document, care urmează să fie realizată la nivelul Administrației Prezidențiale de către departamentele de specialitate. În repetate rânduri, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a declarat mulțumit de activitatea DNA și a conducerii sale, punct de vedere pe care și-l menține în continuare.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va uza de toate prerogativele constituționale pentru asigurarea funcționării unei justiții independente și pentru consolidarea statului de drept”, se arată într-un comunicat de presă al Cotroceniului.

UPDATE ora 17:50 – Site-ul Ministerului Justiției a căzut. Tudorel Toader a anunțat la începutul conferinței de presă că raportul privind revocarea Laurei Codruța Kovesi va fi urcat pe site-ul Ministerului Justiției. Cel mai probabil, site-ul Ministerului Justiției a fost asaltat și nu mai face față.

UPDATE ora 19:45 Prima reacție din CSM, la solicitarea de revocare a Laurei Codruța Kovesi

Victor Alistar, membru al CSM, susține că acest raport va fi analizat în cadrul secției de procurori a CSM și se așteaptă ca un verdict să fie dat destul de rapid.

UPDATE ora 19:40 – SCANDAL în fața Ministerului Justiției: Au început protestele, Jandarmeria e în ALERTĂ

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a propus revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. În fața Minsterului Justiției, au început protestele. Efective impresionante de jandarmi sunt pregătite să intervină, atât la fața locului, cât și în Piața Victoriei, unde se anunță proteste de amploare în această seară.

știre în curs de actualizare

UPDATE Ora 19:30 – Alina Mungiu Pippidi: ‘Mie mi se pare bine făcut raportul lui Tudorel Toader’ – Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. Alina Mungiu Pippidi e de părere că decizia lui Toader lovește atât în PSD, cât și în români.

”Mie mi se pare bine făcut raportul lui Tudorel Toader. PSD s-a expus și ne-a expus și pe noi toți în corupți care dau afară eroina luptei anticorupție. Toate dosarele astea dubioase, inclusiv Ponta-Blair, au demobilizat lume. România nu e Polonia.”, a spus Alina Mungiu Pippidi la B1 TV citat de stiripesurse.ro

Stire in curs de actualizare

Intr-o conferinta de presa ce este in plina desfasurare la Bucuresti, Ministrul Justitiei- Tudorel Toader, a prezentat un raport legat de ultimele evenimente și scandalul din DNA. Ministru a prezentat un raport privind activitatea de la DNA.

Tudorel Toader, în evaluarea Laurei Codruța Kovesi: Dosarele nu se rezolvă după rezonanța publică, după calitatea persoanei care se presupune că a comis respectivele fapte.

”Am pornit de la controlul solicitat Inspecției Judiciare, control stabilit de către inspectorul-șef, de a face o verificare managerială de fond la DNA, în condițiile în care în ultimii 10 ani nu se făcuse, cu excepția celor punctuale, pornite de la anumite sesizări. În raport s-au reținut circumstanțele întocmirii, iar au am declarat că voi lua o decizie cu privire la conducerea DNA, precizând că aceasta nu va fi luată exclusiv pe baza acelui raport”

”Concluziile se bazează pe acumulările de la începutul perioadei de referință, până în prezent, pe analiza faptelor concerete, inclusiv a declarațiilor publice ale procurorului-șef al DNA”

”Concluziile sunt fundamentate pe 20 de puncte, 20 de categorii de acte și fapte, menționate în raport, acte și fapte reținute pentru perioada menționată”

In urma prezentarii raportului, Ministrul Justitiei Tudorel Toader a inceput procedura de demitere a Codrutei Kovesi

Comentarii

comentarii