Miscarea Populara se ,,misca” si pentru un mediu curat si sanatos in Caras Severin

De obicei, infocs.ro stă cât mai departe lumea politică, viața politică cu toate cele bune și rele ale ei. Dar, în cazul în care politicienii fac ceva ce este cu adevărat în folosul comunității, atunci- cu tot dragul, le întindem o mână de ajutor. Așa cum facem și în acest caz legat de intenția unora și altora de a distruge minunata lume mirifică a Văii Nera și de aici mai departe, întreg ecosistemul dezvoltat pe malurile unuia dintre cele mai cunoscute râuri din Banat – râul Nera. Cine vrea să vadă cum afectează aceste construcții și amenajări hidrotehnice râurile și văile unde sunt construite, nu are decât să meargă de la Borlova spre stația telescaun spre Muntele Mic și să vadă acolo cum albiile au rămas aproape secate în urma amenajării a doua asemenea micro-hidrocentrale în albia râului. Ce a fost până acum verde, ne referim la perioada de vară, luxuriant chiar, acum este aproape terminat, cu vegetație puțină și săracă.

Deci, iată comunicatul de presă al MP Caraș Severin:

În data de 16.02.2016, ora 16, va avea loc în comuna Prigor la sediul Primăriei o dezbatere privind amplasarea a două microhidrocentrale pe râul Nera.

Haideți să nu lăsăm pe nimeni să-și bată joc de frumusețile județului nostru, au făcut-o destul! Apa și pădurea reprezintă sursa existenței noastre.În avalul acestor MHC se află rezervaţia naturală sit Natura 2000„Râul Nera între Bozovici şi Moceris”, mă întreb dacă cei de la APM Caraș Severin și Sistemul de Gospodarire a Apelor Caras-Severin vor ține cont de acest lucru.

Consultantul Sergiu Mihut care a întocmit memoriile şi rapoartele de mediu pentru cele două MHC-uri ce vor veni amplasate la izvoarele râului Nera, este cercetat pentru fapte de corupție.De ce? Pentru că firma dânsului a întocmit studii favorabile pentru zeci de proiecte devastatoare pentru mediu în toată țara,exemplu fiind proiectul Roșia Montană sau MHC-urile din Făgăraș din cauza cărora U.E. a început procedura de infringement împotriva României.Este clar că acestui om nu-i pasă de râul Nera.

Sunt cărășan, iubesc aceste meleaguri și nu pot sta cu mâinile în sân să văd cum unii nu mai țin cont de nimic, doar de umplerea buzunarelor proprii. Mai mult, recomand acestei firme din Caransebeș, culmea, cu acționar majoritar un cetățean italian, să se reorienteze către alte tipuri de producere a energiei verzi,turbine eoliene sau panouri fotovoltaice, modalități care nu afectează natura.

Oameni buni, dacă nu ne apărăm singuri pământurile, natura și bogățiile acesteia,NIMENI nu o va face!
Pe data de 16 chiar dacă voi fi singur, eu voi spune categoric NU DISTRUGEȚI RÂUL NERA!

Comentarii

comentarii